dinsdag 27 december 2011

HAPPY NEWYEAR


VOOR IEDEREEN EEN GEZOND 2012.

WANT DAT IS TOCH EIGENLIJK WAT TELT, WANT ALS JE GEZOND BENT KUN JE DE HELE WERELD AAN.

donderdag 22 december 2011

MARRY CHRISTMAS

Langs deze weg wil ik iedereen een prettige kerst toewensen.

Het ziet er niet meer naar uit dat we dit jaar een witte kerst krijgen, dat is balen, ben 2jaar weg geweest en hebben ze een lange witte winter gehad en nu ik terug ben alleen maar regen, regen en nog eens regen.

Ik heb wat foto's gemaakt van op de camping, bekijk het filmpje en als je wilt mag je altijd komen kijken en een kop koffie of een glaasje gluhwein komen drinken want de kantine is gesloten, maar vergeet dan wel niet je laarzen aan tedoen want het is er op dit moment zeer modderig en glibberig.

vrijdag 9 december 2011

Nieuwe regering België

Na 541 dagen heeft België eindelijk een regering.

Als dat nu niet weer een reden is voor een feestje.

Ze zijn er eindelijk in geslaagd om een regering tevormen, wat heeft dat lang geduurd, en volgens mij heeft België nu nog een primeur erbij.

De nieuwe minister van België is gay.

Tenminste ik heb het nog nooit eerder gehoord.

De hele week heeft het hard gewaaid en dat was natuurlijk de hele dag binnen zitten maar veilig was dit ook weer niet de takken op de camping waaide om je oren, wat een puin, maarja dan hebben we ook weer wat op teruimen.

Nu ik toch moet binnen blijven, heb ik maar de kerstboom opgezet en buiten alles versierd, alles goed vast gemaakt en tot nu toe is nog niets weg gewaaid,maar waar blijft de sneeuw??????

Met werken schiet het ook al niet op overal op gesprek en dan hoor je niets meer en als je belt dan weten niemand je antwoord tegeven.

Maar we blijven hopen.

In Egypte zijn de verkiezingen ook rustig verlopen en nu wachten op de volledige uitslag, deze staat gepland voor 13 januari en tot nu toe staan de moslimbroeders boven aan, en dan maar hopen dat er ook veranderingen komen en het leger de macht afgeeft.

donderdag 24 november 2011

NIEUWE REVOLUTIE EGYPTE

Zoals iedereen al heeft vernomen is het alweer onrustig in Egypte.

De bevolking is weer in opstand gekomen en nu tegen het leger, die teveel macht heeft, die ze eigenlijk altijd al gehad hebben.

Er zijn op dit moment al meer dan 30 doden gevallen en waar zal dit gaan eindigen.

Het is voor de tweede keer dit jaar dat de bevolking in opstand komt maar nu is het grimmiger dan de eerste keer.

Waar zal dit eindigen, ik hoop maar dat het geen burger oorlog word en dat snel ten einde is.

Van de andere kant ben ik blij dat ik niet op het voorstel ben in gegaan om terug tegaan naar Egypte, want dan had ik misschien weer in het zelfde bootje gezeten als de eerste keer.

Op dit moment worden er nog geen toeristen geëvacueerd maar voor hoelang zal dat nog duren.

Misschien is het ook wel gunstig voor me want ik loop nog steeds met het idee rond om een paar dagen terug tegaan en misschien kan ik nu een goedkope vlucht vinden.




Zoals men kan zien hier op de foto gaan d3e Eyptenaren hand in hand, de christenen vormen een beschermings haag om de moslims zodat zij kunnen bidden.

maandag 14 november 2011

WEEK 45


Donderdag 10 november
Zit lekker rustig tv te kijken als er omstreeks 22.00uur knallen te horen zijn en zo nieuwsgierig als ik ben ga ik kijken en wat blijkt het is vuurwerk en duurt zo’n 10 minuten.

Het is Sint Maarten vandaag.

Toen het vuurwerk voorbij was ga ik weer snel naar binnen want mijn voeten zijn bijna bevroren.


Vrijdag 11 november.
Vandaag is het de 11 van de 11 en in België word de wapenstilstand gevierd van 1814-1818, overal zijn er feesten het is namelijk nog een feestdag hier en iedereen heeft vrij.


In Nederland wordt vandaag gevierd dat het carnavals seizoen weer van start gaat en in Maastricht is er een groot feest met vele artiesten en een drukste van jewelste.

Iedereen is er verkleed en ze komen van alle windstreken.

Om 00.00uur is mijn vader jarig, hij wordt 74 jaar en het feestje is morgen in het café.


Zaterdag 12 november.
Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland en België, er zijn veel kinderen die hem opwachten.

We mogen weer ons schoentje zetten en wie weet krijg ik misschien er ook nog iets in.

Want wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de? ? ? ? ? ? ?

En in Nederland hadden ze weer en primeur, de mijterpiet heeft een foutje gemaakt.

Sinterklaas heeft zijn mijter verkeerd om op zijn hoofd staan, met het kruis aan de achterkant.

Dit was natuurlijk groot nieuws op het journaal van België, was mij nog niet eens op gevallen op de tv.

Bekijk het volgende filmpje maar eens en let goed op de mijter en voor de kenners onder ons zullen het wel zien.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


’s-Avonds is er het feestje in het café en het was er veelste druk, maar dat mocht de sfeer niet bederven, iedereen heeft zich goed geamuseerd.

vrijdag 4 november 2011

NA LANGE TIJD


Na een lange tijd word het toch wel weer eens tijd dat ik eens iets ging schrijven op de site.

Afgelopen maandag 31 0ktober ben ik naar de haloweentocht geweest in stokkem.

Het was wel leuk op gezet, een hele tocht door het dorp en iedereen had zijn best gedaan om hun huizen te versieren.

Het was er een drukste van jewelste en de straat verlichting was uit, gelukkig had ik mijn zaklamp erbij.

Woensdag 2 november ben ik naar de wasserette geweest want ik had me een was, en krijg daar telefoon van uit Egypte van Martina of ik mijn mail wil nakijken.

Gelukkig kan ik mijn mail nakijken via de telefoon en doe het dan ook maar meteen.

Magdi heeft me een mail gestuurd of ik zosnel mogelijk in Egypte kan zijn want ze zitten met veel werk en hij wil me een vlucht boeken voor maandag en ze hebben het al geregeld met Tiny dat ik daar kan logeren.

Oeps en nu, daar moet ik toch nog eventjes over nadenken en een nachtje overslapen, na alles eens op een rijtje gezet te hebben en er eens goed over geslapen te hebben besluit ik toch maar om van het aanbod af tezien, hoe graag ik ook terug ga naar Egypte, maar er zijn nog zaken die hier eerst geregeld moeten worden.

Ze vinden het jammer dat ik niet kom en krijg van veel mensen positieve maar ook negatieve reacties en wil daarom ook iedereen ervoor bedanken, want het doet je toch goed dat er vrienden zijn die je willen steunen en helpen en Tiny vind het ook jammer want zei had zich er stiekem op verheugd dat ik kwam en het zou zien als werkvakantie, maar dat is nu net wat ik niet wilde om na 2 of 3 maanden weer terug moeten komen en alle problemen beginnen weer opnieuw kan ik beter eerst alles oplossen en dan kunnen we wel weer verder zien maar ik ga zeker nog terug al is het maar op vakantie.

Donderdag 3 november krijg ik telefoon van intrum of ik op gesprek kan gaan over een uurtje voor werk, zouden de goden dan toch nog eens goed gezind zijn met me, ik haast me en ga er direct naar toe.

Het was een kort gesprek, ze wilde alleen wat informatie van mij en leggen me uit wat voor een werk het is en ze bellen me vrijdag of maandag terug voor een eventueel een tweede gesprek, hoor ik niets dan gaat het alweer niet door, dus afwachten maar.

Het weekend staat alweer voor de deur, dus werken in t Kölke en ze hadden me gevraagd om ook maandag en woensdag tewerken omdat Patrick voor 3 dagen naar Amsterdam gaat, is een verjaardagscadeau voor hem van Nadja.

Zo ben ik ook weer een paar dagen van de straat en heb wat tedoen.

maandag 18 juli 2011

Wat een Week

Nou het was me het weekentje wel weer,
Vrijdag 8 juli moet ik sluiten om 3.00uur want de motorclub komt voor een rit en Nettie heeft me gevraagd om dit te doen.

Natuurlijk is het de hele avond druk en ik sta er alleen voor en achter in de zaal hadden ze niets klaar gezet want ik moest ze maar in het café ontvangen.

Dus dat word dan snel poetsen en moet ook nog de koffie maken en tassen klaar zetten.

Om 4.00uur staat alles klaar en komen de eerste motorrijders binnen en het eerste wat ze me vragen is of de koffie klaar is want de vorige keer hadden ze moeten.

Nou dat schiet natuurlijk in het verkeerde keelgat en zeg hun dat alles klaarstaat en wat is het probleem dat ze de vorige keer moesten wachten, de koffie wordt gesponcerd en als ze niet willen wachten moeten ze hem maar de volgende keer thuis maken.

Om 5.00uur is iedereen weg en kan ik alles weer opruimen en natuurlijk weer poetsen voor de 2e keer, zodat alles weer schoon is als het café weer open gaat om 10.00uur.

Om 7.30uur ga ik ook eens eindelijk naar bed, kan niet echt meer slapen want de nacht is voorbij.

‘s-Avonds is er een cd presentatie van Hub Adriaans en natuurlijk is het weer druk, gelukkig werk ik nu samen met Carla.

Patrick zet de airco zo koud dat ik sta te bevriezen achter het buffet en vind een vest, weet niet van wie maar het past mij en doe dit aan en natuurlijk verklaard iedereen me voor gek, maar heb geen zin om de volgende week de hele week ziek in bed teliggen.

Natuurlijk had ik ook de verkeerde schoenen aan, mijn teenslippers, en ik glij er steeds in dan de schoenen uit en maar op blote voeten, loopt een stuk gemakkelijker.

Om 01.00uur ben ik blij dat ik naar huis kan gaan.

Maandag heb ik de gehele dag op de bank gelegen om bij te komen van het weekend.

Dinsdag morgen word er al vroeg aan mijn deur geklopt en staan er 2 mannen, want ik had een afspraak dat ze de geiser en de kachel komen schoonmaken en controleren.

Eigenlijk goed dat ze vroeg zijn want het is mooi weer en besluit om lekker aan het zwembad te gaan liggen in de zon, nou wat denk je gaat de zon weg gehele dag bewolking, heb ik weer.

Woensdag is het koud en regent het de hele dag en besluit om naar weert tegaan om te shoppen , ben nog steeds op zoek naar een vest voor me zelf en heb de vorige week 2 en half uur door Maastricht gelopen zonder resultaat.

Nu loop ik de eerste winkel binnen en bingo, heb eindelijk een vest.

De weersvoorspellingen voor de komende week zijn niet zo gunstig, regen en maar 20 graden, brrr dat word de hele week de kachel aan.

Zaterdag is mijn vader vertrokken op vacantie voor 3 weken, dus ben ik ook weer van de straat af.

Daarna zien we wel weer wat er verder gebeurd.

maandag 4 juli 2011

PRINS LAURENT PRIMEUR OP HUWELIJK


Prins Albert van Monaco en Charlène Wittstock zijn zaterdag ook voor de kerk getrouwd.

De twee gaven elkaar vrijdag al het ja-woord in een burgerlijke ceremonie.

Het kerkelijk huwelijk van de 53-jarige prins Albert en de 33-jarige Zuid-Afrikaanse zwemster werd voltrokken op de binnenplaats van het Palais Princier.

De Belgische prins Laurent, de jongste zoon van koning Albert, mag dan niet meer welkom zijn op het Belgische koninklijk paleis, in Monaco was de veel besproken prins wel aanwezig om het huwelijk van prins Albert en prins Charlene bij te wonen.

Klaarblijkelijk was Laurent de rode loper niet meer gewend, de geplaagde prins moest onder toeziend oog van tientallen fotografen van de grond worden geplukt door een lakei.

donderdag 30 juni 2011

KORTE ZOMER



Eindelijk is het dan zover, Maandag en Dinsdag lopen de temperaturen op tot boven de 30 graden, zelfs tot 36graden op Dinsdag.

Dinsdag heb ik een vrije dag dus lekker genieten aan het zwembad in mijn tuin.

helaas is het van korte duur.

Dinsdag worden we alweer afgestraft en begint het om 19.00uur te onweren.

Gelukkig heeft het in Bocholt alleen maar gedonderd en geregend maar in de rest van België en Nederland heeft het op verschillende plaatsen goed huis gehouden.

Veel bomen om gewaaid en wateroverlast met dikke hagel stenen.

Woensdag is een spannende dag, want ik heb een afspraak met mensen die de hond "laika"komen ophalen.

Had deze de vorige week te koop aangeboden op het internet en binnen 2 uur ging al de telefoon.

De mensen komen zelfs nog de zelfde dag naar de camping om naar de hond te komen kijken.

Helaas gaan ze het weekend naar de Belgische kust en vragen mij om nog op de hond te passen.

Zoals afgesproken komen ze hem woensdag afhalen en krijg zelfs nog een fooi, omdat ik op haar gepast heb in het weekend.

vrijdag 10 juni 2011

PATRICK EERSTE DUIK-ERVARING



Dinsdag was het dan eindelijk zo ver.

Na lang wachten hadden ze toch eens eindelijk water in het zwembad gedaan.

Gelukkig, want het is ook de laatste gelegenheid om te duiken in het zwembad.

Dit weekend is het Pinkster-kermis en direct erna vertrekt hij met Nadja op vakantie naar de Dominikaanse Republiek.

Toch nog maar eventjes voor de zekerheid gevraagd of het is toe gestaan in het zwembad en Freddy vind het oké.

Dus snel naar Cindy "six-flags" om de duikspullen op te halen.

Ondanks mijn flinke verkoudheid gaat alles goed en is hij er klaar voor zijn eerste duik in de zee.

En hopelijk is er nu een nieuwe duiker geboren.

donderdag 2 juni 2011

VERF WEER

Maandag was het een zeer mooie dag, ideaal weer om te verven .

zo gezegd zo gedaan.

Het tuinhuisje moet hoog nodig gedaan worden.

had al mooi de voorkant gedaan en begin aan de zijkant, maar ik vind de hond maar erg stil.

Dus ga ik maar eens kijken wat ze aan het doen is.

Wat denk je, is ze me de verf er weer helemaal ervan af het lekken.

Haar gezicht was helemaal bruin.

Na een goede schuur buurt heb ik het er weer allemaal van af gekregen.

Dinsdag ben ik met haar terug naar de dierenarts geweest, en na 45 minuten in de wachtkamer te hebben gezeten zijn we eindelijk aan de buurt.

De hechtingen moesten eruit en dat was binnen 1 minuut gebeurd en hoefde er ook niets voor te betalen, toch nog eens een meevaller.


Woensdag de tuinlamp ook maar een verf beurt gegeven en het glaswerk schoon gemaakt, ziet eruit als nieuw.

Donderdag moest ik werken omdat het Hemelvaartsdag is maar ben eerst bij Patrick en Cynthia langs gegaan want hij is jarig.

Op de autobaan was het ontzettend druk er stond al een file tot voorbij de luchthaven van Maastricht, dus snel de autobaan verlaten en dan maar via sluip weggetjes naar Maastricht.

MOOI WAS DIE TIJD.

zondag 29 mei 2011

GERUCHTEN EN VRAGEN.

Zoals er al veel vragen zijn en er geruchten gaan wil ik deze uit de wereld helpen.

De meesten hebben al het vermoeden maar het is waar.

Bruno en ikke zijn uit elkaar.


Hij is al 3 weken bij zijn moeder zijn Antwerpen.

Zoals dat in iedere relatie gaat zijn er Goede en Slechte tijden.

Van mijn kant was het over en dan moet men op een gegeven ogenblik een keuze maken, want het moet van twee kanten komen en had er zo mijn redenen voor die ik liever niet op het internet wil gooien, dat is iets tussen ons beiden.

We hebben samen een mooie tijd gehad en veel beleefd en mee gemaakt, goede en slechte dingen.

En sorry voor de mensen die hij helaas verwijderd heeft op facebook, maar misschien is het een troost voor jullie, Bruno en zijn moeder hebben mij ook verwijderd.

Helaas worden de goede dingen snel vergeten dat men allemaal gedaan heeft.

Ik hoop dat hij snel werkt vindt en de ware tegen komt waar hij een lange relatie mee kan opbouwen.

En Ikke, ik kom er wel, krijg nu 3 drukke maanden met werken en daarna, dat zien we wel weer wat er dan allemaal gebeurd.

Wat mijn destanie is weet ik niet en het staat in de sterren geschreven.

zondag 22 mei 2011

OPERATIE WEEK.



Na bijna een hele week met tandpijn en hoofdpijn gelopen te hebben en een doos paracetamol te hebben op gegeten, besluit ik toch maar eens om maandag naar de tandarts tegaan.

Vraag aan de achter buurvrouw waar ik er eentje kan vinden in Bocholt en ga er meteen naar toe.

Wat blijkt een ontsteking en mijn verstandskies zit los.

Krijg een kuur waar ik meteen mee moet beginnen en ze maakt een nieuwe afspraak voor donderdag.

En jawel daar gaat mijn derde verstandskies eruit, moet er nu zuinig op zijn, heb er nog maar eentje over.

Toen ik de rekening kreeg hebben we er nog een grapje erover gemaakt dat ik nu al mijn tanden ga tellen , kan ik alvast beginnen met sparen voor als ze er allemaal eruit moeten.

Mijn god, je krijgt ze voor niets maar het kost je veel geld om ze eruit te laten halen.



Voor woensdag had ik ook nog een afspraak opstaan voor de hond, zei word dan gesteriliseerd.

Breng haar al om 8.30uur en om 15.30uur kan ik haar weer ophalen.

Alles is goed gegaan en het ziet er mooi uit, ze krijgt wat pilletjes en een lampenkap mee.

Helaas merk ik op vrijdag dat ze een hele dikke bult heeft op de plaats van de hechtingen en ga toch maar voor de zekerheid met haar terug naar de dierenarts.

Hij verteld mij dat het wel eens voorkomt door de operatie en het een reactie is op de hechtingen en ze heeft er geen last van want je kunt er gewoon aankomen dus kan het geen ontsteking zijn.

Als ze de volgende week de hechtingen eruit krijgt moet dit ook weer weg gaan.

Het was me het weekje wel weer.

zondag 1 mei 2011

ROYALTY


Deze week was er een heel weekend dan alleen maar royalty op de televisie.

Het begon met vrijdag 29 april met het huwelijk van WILLIAM & KATÉ.

de kerkelijke inzegening was een gewone dienst maar de pracht en praal van Engeland mag er zeker zijn.




zaterdag 30 april is het KONINGINNEDAG in Nederland en dit wordt gevierd in Thorn en Weert.

Het weer laat het niet afweten er staat een zonnentje en alles verloopt rustig en goed.





En natuurlijk hadden we ook nog op 1 mei de dag van de arbeid de zalig verklaring van paus Johannes Paulus II







En natuurlijk mogen we ook de vele onschuldige mensen niet vergeten die hun leven laten voor hun vrijheid in hun land.

AMEN.

maandag 25 april 2011

VROLIJK PASEN

heb deze week mijn andere auto gekregen, nou hij wilde me demonstreren hoe het alarm werkte want we hebben een open dak.

Natuurlijk werkte het niet, maar omdat hij zovaak op het knopje gedrukt had kregen we het koffer niet meer open.

Na lang eraan gepruts te hebben geven ze het op en bestellen ze een nieuw motertje hiervoor.

ik kom op de camping en demonstreer het Bruno en wat blijkt het alarm doet het en het koffer gaat ook gewoon hele tijd open.

alleen heb ik een ander probleem weet niet hoe de achterruit wisser werkt, dat heb ik weer.

Ook waren we deze week in Weert en we gaan bij KPN naar binnen voor een internet stick.

We vragen de goede verkoper 2 maal of het ook in België werkt, en hij verzekert ons dat het daar ook werkt, geen enkel probleem.

Dus wij blij terug naar de camping en Bruno gaat het meteen uit proberen en ja, het werkt.

dus ik meteen installeren op mijn computer en mijn post nakijken, eindelijk kunnen we nu eens op ons gemak alles doen.

Wat denk je, we krijgen meteen een melding dat we aan het bedrag zijn, dus meteen de service lijn gebeld en daar krijg ik te horen dat het in het buitenland 2€ per GB kost.

Meteen de dag erna terug gegaan en alles terug gebracht en het abonnement op gezegd,
hier zijn ze nog gekker dan in Egypte.

Kreeg ook nog een mail van Tiny dat het allemaal nog niet zogoed gaat in Egypte, er waren demonstratie's in Hurghada en ze riepen daar leuzen van alle buitenlanders eruit want ze nemen onze baan af, ergens klopt het wel maar zelf kunnen ze het niet zonder de Europianen.

En er worden ook geen werk vergunningen meer afgeven, waar gaat dit naar toe.

De grote winkelstraat hebben ze helemaal open gebroken en de meeste winkels zijn gesloten omdat de mensen er niet meer kunnen lopen en Egypte kenende kan dit ook wel nog een tijdje duren.

Heb haar een mail terug gestuurd dat ze voorzichtig moet en dat ze altijd welkom is bij ons op de camping.

Voor de rest wil ik iedereen een Vrolijk Pasen toewensen van hieruit.

zondag 17 april 2011

VERVOLG NEDERLAND

Nou, eigenlijk is er nog niet veel veranderd de laatste 2 weken.

Al mijn sollicitaties zijn afgewezen en ik hoor ze nog zeggen op het UWV dat ik op zijn minst binnen 2 weken werk had, mooi niet.

De vorige week hebben we een gesprek gehad met de eigenaar van de camping voor eventuele werkzaamheden in de kantine en hij zou ons op het einde van de week of aan het begin van deze week iets laten weten.

Wat denk je, ga deze week maar eens vragen of er al iets bekend is, blijkt hij op vakantie tezijn naar Mexico en komen dit weekend terug.

We proberen ons de hele week maar bezig tehouden op de camping en er zoveel mogelijk maar van te genieten, wat willen we anders.

De komende week krijg ik een andere auto, want na het gebruik van veeeeeeeeeel benzine heeft hij nu ook een probleem met de olie van de stuurbekrachtiging.

Ben gisteren gaan kijken naar de auto maar kon nog niet veel zien want ze hadden hem op de brug staan voor onderhoud.

Het is in ieder geval een volkswagen golf en de kleur is gras groen, kunnen we verstoppertje spelen als het gras twee kontjes hoog is.

Voor de rest maken we het er maar het beste van.

We missen Egypte wel vooral nu ik hoor dat er al 39 graden is, maar de berichten die we hier krijgen op de tv zien er niet zogoed uit, dus weten we eigenlijk nog steeds niet wat we moeten doen, hier blijven of terug.

Als ik weer wat meer nieuws heb laat ik het jullie wel weten.

vrijdag 1 april 2011

VERSLAG UIT NEDERLAND

Hé Hé, jullie zullen wel denken daar horen we niets meer van die twee die naar Nederland zijn gegaan.

Nou we hebben nog steeds geen internet omdat we op de camping zijn en we alleen maar internet krijgen met een jaar abonnement en we niet weten hoelang we daar nog zijn, vandaar.

Nou onze terug reis begon al goed toen we vertrokken op de luchthaven want Bruno zijn visum was verlopen en kwam dus niet gemakkelijk door de douane, moesten daar 150LE betalen, eigenlijk geen probleem, maar ze konden niet wisselen en wij hadden het niet klein, na een half uurtje mochten we verder.

Je moet je ook nog inchecken en de koffers worden gewogen, geen probleem want Tiny had de weegschaal meegenomen en we hadden precies het gewicht in de koffers, nou daar komt het dan we moesten ook de handbagage wegen en daar zat natuurlijk teveel gewicht in, shit dat word bij betalen want nu hadden we 20kg teveel.

Voor we het vliegtuig in gingen werden we weer tegen gehouden en kregen een label aan onze handbagage en de crew moest beslissen of de bagage in het vliegtuig mee mocht of onder in het ruim, na daar ben ik het niet mee eens want het zijn onze laptops en mijn sjarowski en zeg hun dat hun verantwoording is als er iets mee gebeurd, maar we mochten het toch mee in nemen alleen hebben we de hele vlucht met de koffertjes tussen onze benen gezeten, wat dus niet gemakkelijk is maar we hebben het de gehele vlucht volgehouden.

We hadden een fly & rail ticket geboekt en bij onze aankomst in Frankfurt nemen we de ICE naar Aken, daar komt het volgende probleem alweer, omdat we het geboekt hebben via Tiny en zei het betaald heeft met haar credit-kaart en wij deze niet in onze bezit hadden moesten we de trein kontant betalen, na een hele discussie heb je niet veel optie’s , betalen of uitstappen, dus betalen en dan maar weer zien hoe het teveel betaalde geld terug krijgen van Condor.

Op het station werden we opgehaald door Patrick, Nadja en Willy die daar klaar stonden met de winterjassen.

Na een korte overnachting bij Nettie en Willy en een goed Nederlands ontbijt worden we naar de camping in België gebracht waar we bijna een week gezeten hebben zonder auto.

Toen we eindelijk vervoer hadden op naar Maastricht om ons in te laten schrijven in de gemeente, waar we een afspraak moesten maken, eindelijk dat is geregeld en nu wachten op de brief van de gemeente , maar de carnaval valt erin dus kan het iets langer duren, na een weekje bel ik toch maar eens naar de gemeente en dan krijg je te horen dat het nog een tijdje kan duren omdat we van het buitenland komen.

Hoera we hebben de brief al gekregen en we zijn ingeschreven.

De vorige week zijn we naar het werkplein geweest in Maastricht, hier zit nu de UWV en de Sociale dienst bij elkaar, en ik ga eens vragen hoe het zit met een uitkering want we zitten hier zonder geld.

Na twee en half uur gezeten daar te hebben en alles te hebben aangevraagd maken ze 2 nieuwe afspraken met ons, eentje voor afgelopen dinsdag voor een werkgesprek en eentje voor Vrijdag voor een inkomensgesprek.

Dus Dinsdag morgen vroeg op en naar Maastricht waar we moesten zijn om 8.45uur.
We hebben een gesprek met 2 dames dat van korte duur is, omdat zei ons vertellen hoe het in zijn werk gaat als je een uitkering aanvraagt.

Je komt in een molen terecht en moesten meteen de volgende dag gaan werken bij de MTB, stickertjes plakken of papier prikken, dat is een project van negen weken en van daaruit word dan gekeken of je een uitkering krijgt en je moest een cursus volgen van 6 uur.

Dacht het toch van niet.

En volgens de Dames was het ook beter dat we dit niet deden, want volgens hun moest het geen probleem zijn om binnen 2 weken werk te vinden.

Dat word dus volop solliciteren en het maak ons niet uit welk werk of waar.

Dus Expact die nog in het buitenland zijn en terug willen naar Nederland weet waar aan je begint, ze zeggen van Egypte dat het corrupt is maar hier is het nog erger, we vragen ons eigenlijk af wat we hier nog doen en Nederlander zijn, want voor hun eigen volk doen ze niets, kijk maar weer eens de situatie in Japan en Libië waar ze ook niets doen voor de Expact.

Eigenlijk schaam ik me nog om Nederlander te zijn.

Maarja, hadden we ook maar onze boerka moeten meenemen.

vrijdag 11 maart 2011

Carnaval ten einden

Zo dat hebben we weer achter de rug, en nu kunnen we verder met alles.
alleen is het nog even wachten op de brief van de gemeente, maar als we hem Dinsdag nog niet hebben gekregen gaan we toch al even verder want we zijn het beu van het wachten, lijk wel egypte, wat de gemeente betreft lol.
maar dat houd ons niet tegen hoor, dat deden ze daar niet en dat zullen ze hier ook niet doen.

Dan gaat onze gedachten ook naar de slachtoffers in Japan, wat daar nu weer gebeurt gaat boven alle verwachting uit, daar bij lijkt de toestand in egypte niks tegen.

zouden ze dan toch nog gelijk gaan krijgen dat de wereld in 1012 gaat vergaan, wij weten nu wat we moeten doen om te overleven ;-)

maar als het zo ver is zetten we hier de tips wel even op wat je allemaal moet doen.
nu is het hier nog droog, en hopelijk blijft het ook droog want, we zijn de regen al beu.
geef ons de zon maar.

en dan nog even een leuk weetje:
onze oude kapster zag ons deze morgen en Guido dacht dat hij ongestoord voorbij kon lopen, maar dat was natuurlijk net geluk.
want Wendy liep gelijk naar buiten en werd boos omdat we niet zeiden.
die zijn er allemaal klaar voor om ons terug te verzorgen met de schaar.

om eerlijk te zijn kijken we er wel naar uit om nog eens een lach middag in het kapsalon van Ralf door te brengen, dat wordt weer lach zoals van ouds.
maar dat horen jullie later dan wel weer.

dit was het dan weer voor nu.

donderdag 3 maart 2011

koud

Sorry, voor iedereen die onze web-site volgt.

We zijn maandag aangekomen, maar we wouden gelijk terug gaan want het was -1 en dan zaten we 's morgens nog bij 25graden te ontbijten.
god wat een verschil.

Nu zijn we er al terug een beetje aan gewoon, maar het blijft toch nog koud hoor, verder is alles goed met ons en is het toch ook weer leuk om iedereen terug te zien.

en dan staat carnaval nog voor de deur ook nog wat zal dat leuk worden.

we houden jullie wel op de hoogte van alles maar vergeef ons dat het een tijdje kan duren voor we op internet kunnen hoor.

alaaf en tot de volgende

maandag 21 februari 2011

KLAAR VOOR VERTREK


We zijn er klaar voor.

De koffers gepakt en nu wachten tot Tiny ons komt halen.

Eerst gaan we nog samen ontbijten en dan op naar de luchthaven.

En dan maar hopen tot alles goed gaat.

De koffers tezwaar, dat zal wel weer bij betalen worden aan gewicht.

6 koffer om mee tenemen, hoe we dat gaan doen, dat weten we nog niet en of het allemaal past in Tiny haar autootje is ook nog de vraag, zal nog wel een taxi worden zodat wij nog mee kunnen.

Alles gaat nog via plan en de tickets liggen al klaar want we hebben ons gisteren online ingechekt, zo hoeven we niet in de rij testaan, alleen de koffers maar af te geven.

Misschien is dit wel het laatste bericht dat we kunnen schrijven, want we weten niet wanneer we weer internet hebben als we zijn aangekomen in het 3 landenpunt.

Zo nu nog eventjes genieten van de warme zon en dan op naar de kou. Brrrrrr

We melden ons zo snel mogelijk weer en vertellen dan wel hoe het allemaal verlopen is.

TOT SNEL.

GUIDO & BRUNO
.

zondag 20 februari 2011

CLEANUP-DAY HURGHADA

De Expact's in Hurghada hebben het alternatief genomen om schoon temaken voordat de eerste toeristen aan komen in Hurghada.

Nu ligt het verder bij de Egyptenaren om het zo tehouden, anders is al het werk voor niets geweest.

Gelukkig hebben we hier de Hepca die zich daarvoor inzet.

Dus laat de eerste toeristen maar komen, het is nog nooit zo schoon geweest.

zaterdag 19 februari 2011

overwinningsmars


Op het Tahrirplein in Caïro zijn opnieuw vele honderdduizenden mensen bijeen om het einde van het tijdperk-Mubarak te vieren.
De Egyptische staatstelevisie, die tijdens de protesten tegen het regime van ex-president Mubarak amper aandacht besteedde aan de demonstraties, zegt dat zo'n twee miljoen Egyptenaren meedoen aan de overwinningsmars.

Het leger heeft de toegang naar het plein beveiligd, maar laat iedereen door.
Op sommige plekken delen de militairen Egyptische vlaggetjes uit.



De Egyptische legerleiding staat stakingen niet langer toe.
Volgens het leger zijn ze schadelijk voor de economie en de nationale veiligheid.


Het leger heeft sinds het vertrek van president Mubarak tijdelijk de leiding over Egypte.
In een verklaring zei het leger dat actie wordt ondernomen tegen mensen die toch het werk neerleggen.

De afgelopen dagen werd gestaakt door onder anderen politie-agenten en ambtenaren. Ze eisen een hoger loon en betere arbeidsomstandigheden.

Zelfs zijn er al vluchten gekomen uit Nederland met vakantiegangers, maar voor dat het toerisme hier weer op peil is verwacht men dat het nog een maand zal duren.

vrijdag 18 februari 2011

DUTCH EVENING

Gisteren was het alweer de 3de donderdag van de maand, dus Dutch Evening.

We gaan lekker tevoet naar de Orange Café, je kunt nu eens lekker rustig wandelen over de boelevaard, geen toeristen en niemand die je lastig valt.

Nou, dat is ook niet helemaal waar, een man die aan het bellen is spreekt ons aan en Bruno zegt hem in het Arabisch dat we verder geen interesse hebben, nou dat viel in het verkeerde keelgat bij hem en begon meteen moeilijke vragen testellen en beledigingen te uiten.

Als dit het Nieuwe Egypte moet gaan worden en de mensen stellen zich zo op tegen de toeristen, vind ik het niet gek dat de toeristen hier het advies krijgen van de tour operators om niet buiten het hotel tekomen 's-avonds omdat het niet veilig is.


We hebben ook nog BOERENKOOL MET ROOKWORST gegeten, en dat smaakte, het smaakte naar meer.

Later hebben we maar weer eens afscheid genomen van iedereen en ze wilde allemaal weten wanneer we weer terug komen, dat weten we zelf ook nog niet, zitten nog steeds met gemengde gevoelens, dus tot nu toe blijft het een grote ?

donderdag 17 februari 2011

NIEUW WERELD RECORD



België heeft het toch maar weer gedaan, ze hebben het wereld record verbroken van Irak.

Het duurt al 250 dagen voor een regering te vormen en het einde is nog niet in zicht.

Dit record neemt hen niemand meer zo makkelijk af.

Overal zijn er manifestatie's in België en het word groot gevierd.

Weer een nationale dag erbij.

Maar niet iedereen is er blij mee met het wereld record, je hebt altijd voorstanders en tegenstanders.

BELGIË GEFELICITEERD MET DE TITEL.

dinsdag 15 februari 2011

reisadvies Egypte versoepeld


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte iets versoepeld.

Sinds het aftreden van president Mubarak is het er rustiger geworden.

Alle niet essentiële reizen naar Egypte worden nog wel afgeraden, met uitzondering van de badplaatsen aan de Rode Zee, de Golf van Aqaba en de Golf van Suez.

Nederlandse toeristen die daar naartoe gaan, wordt wel geadviseerd om waakzaam te zijn en demonstraties en samenscholingen te mijden.

Naar verwachting dragen de kamelen binnenkort weer toeristen.

Brancheorganisatie ANVR zegt dat de toeristenstroom naar Egypte naar verwachting over
ongeveer anderhalve maand weer op het normale niveau zit.

Op dit moment krijgen we allemaal sms's van de Army forces, maar deze zijn in het arabisch, misschien worden we wel opgeroepen om in het leger tegaan. HIHI

Zelfs de banken zijn vanaf vrijdag nog steeds gesloten, omdat zei nu samen met de politie demonstreren voor meer salaris.

Het heeft wel een voordeel we krijgen nu geen processen om tehard rijden, want er is geen controle, er was toch al niemand die zich daar aan hield.

I LOVE EGYPT 2011

Gisteren is er een manifestatie geweest hier in Hurghada I LOVE EGYPT.

Deze werd op geroepen op facebook om de mensen telaten zien dat het hier veilig is in Hurghada en dat de toeristen niets hoeven tevrezen en terug kunnen komen.

Want erzijn toch nog altijd veel Expact's hier die er wonen en werken, maar door het wegblijven van de toeristen komen veel mensen in de problemen.

Laten we hopen dat er gehoor aan word gegeven, maar uit de laatste berichten is het negatief reisadvies versoepeld, dus heeft deze manifestatie toch zijn vruchten afgeworden.

Daarvoor willen we toch iedereen bedanken die aan deze aktie heeft meegedaan en zo zie je maar weer samen staan we sterk.

hier een foto reportage:




Live beelden:

maandag 14 februari 2011

HAPPY VALENTINE


Voor iedereen een Happy Valentine.

En tevens hebben we voor iedereen nog een goed bericht op deze dag.

We hebben een nieuwe vlucht geboekt.

Ze zeggen wel eens 3x is scheepsrecht.

Hopelijk gaat deze vlucht nu wel door en komen we 21 februari om 18.15uur aan in Frankfurt.

Dus iedereen DUIMEN en een KAARSJE laten branden dat er nu geen veranderingen komen.

Mocht het zijn dan laten we het wel weer op tijd weten.

zondag 13 februari 2011

Weer verkeer op Tahrirplein


Egyptische militairen hebben in de hoofdstad Caïro ruimte gemaakt voor het verkeer op het Tahrirplein.

Dat plein in het centrum van de stad was de afgelopen weken het epicentrum van de betogingen tegen de regering.

De duizenden aanwezigen blokkeerden de doorgang van het verkeer en moesten daarom zondag een beetje inschikken.

Niet alle demonstranten waren blij met de maatregel van het leger.
Er werd wat geduwd en getrokken, maar het kwam niet tot persoonlijke ongelukken.


Militairen probeerden uit te leggen wat de bedoeling was en een aantal demonstranten scandeerde ''vreedzaam, vreedzaam'' om iedereen er aan te herinneren dat de betogingen niet gewelddadig mogen verlopen.

Overgangsregering

Ondanks het aftreden van president Hosni Mubarak vrijdag zijn een flink aantal betogers toch op het plein gebleven.
Zij eisen onder meer een overgangsregering in plaats van de regering die nog door Mubarak is aangewezen.



Het leger besloot zaterdag dat die regering voorlopig nog blijft zitten.
De demonstranten vrezen dat de revolutie niet voltooid zal worden door de beslissingen van het leger.

Het leger is de hoeksteen van Egypte.
De oplossing is niet om ons van het plein te verwijderen.
Ze moeten ingaan op onze eisen, verwoordde een betoger de frustratie via een luidspreker.

zaterdag 12 februari 2011

Het verlossende Antwoord

Gister-avond om 18.00uur kwam dan eindelijk het verlossende antwoord,

Moubarak is AFGETREDEN.

De vreugde in de straten was groot, alle mensen vierde feest.

Hij heeft de macht overgegeven aan het leger.

Het leger heeft hier veel invloeden en belangen in Egypte.

Maar de rust is terug gekeerd en Egypte zit vandaag met een kater.

En nu wachten wanneer weer de eerste toeristen zullen arriveren hier.

Er geld nog steeds een negatief reis advies voor Egypte volgens de Ministery van buitenlandse zaken.

Wat de toekomst gaat brengen weet niemand er zijn nog vele ????????

Hier een overzicht van de Revolutie in Egypte.



REVOLUTIE-LIED EGYPTE:

vrijdag 11 februari 2011

Vlucht weer Geännuleerd!!!!!!!

Nou, niet te geloven, heb net een mailtje gekregen dat onze vlucht weer is geannuleerd en verplaats is naar 19 februari.

Heb hun het advies gegeven om het te annuleren en hun geld terug tevragen.

Dus we blijven gewoon hier en als het is dat we het land moeten verlaten, nou dan worden we wel geëvacueerd.

Er staan weer vluchten gepland met toeristen vanaf 20 februari.

Gister-avond zijn we nog naar de Orange Cafe geweest waar we nasi met saté zijn gaan eten.

De opkomst was groot en Marianne het smaakte zeer goed, we wilde je nog langs deze weg je hiervoor een pluimpje geven.

Voor ons mogen ze vaker deze avonden organiseren.



Later op de avond hebben we met zijn allen nog met volspanning gekeken naar de toespraak van Mubarik.

Maar helaas kwam hij niet met het nieuws dat we verwachten, alleen met dat genen dat we al wisten.

Het leger heeft ook nog gesproken en staat aan de kant van de bevolking en heeft hen belooft dat alle veranderingen die er zijn belooft ook zullen gebeuren.

Dit is een kleine voldoening voor de bevolking en hopelijk keert de rust en vrede weer terug.

gister-avond was er ook nog een vertegenwoordiger van de Ambassade in hurghada die kwam kijken of het hier rustig is zodat hij een advies kan uitbrengen voor het reisadvies.

hopelijk geeft hij een positief reisadvies en komen de Nederlanders snel weer terug hier op vacantie.

Want hier in Hurghada is alles rustig, eigenlijk te rustig, lijkt wel een spookstad.

donderdag 10 februari 2011

Geen Piloten????


Voor die genen die ons terug verwachten in Nederland hebben we slecht nieuws.

We zouden vandaag aan onze terug reis beginnen maar kregen gisteren een mail dat onze vlucht vanuit Cairo is geannuleerd omdat er geen piloten zijn.

GEEN PILOTEN?????

Dat is nu echt weer Egypte.

Onze vlucht is verplaats geworden naar Maandag, onder voorbehoud.

Dus deze kan altijd nog wijzigen.

Misschien hebben ze dan geen ceroziene(benzine).

Het goede van al dat is dat we vannavond nasi gaan eten in de Orange Café, want dat hadden we eigenlijk moeten missen als onze vlucht was door gegaan.

Atijd Positief blijven denken.

Ben gisteren ook nog gebeld geworden vanuit Den Haag door de ministerie van buitenlandse zaken.

Ze wilde alle gegevens checken van de Nederlanders die hier wonen in Egypte.

Nou dat worden dure gesprekken, van dat geld kunnen ze er beter voorzorgen dat wij Nederlanders hier Egypte kunnen verlaten, maar dat moeten we op eigen gelegenheid doen.

Andree, een afgevaardige van de Ambassade hier in Egypte, vond het ook maar een vreemde zaak.

Toen de Ellende hier begon heeft ze met Bruno en Suzan iedereen hier gebeld om de gegevens te checken.

Maarja, een dubbel check kan nooit kwaad.

zaterdag 5 februari 2011

Tekort aan Benzine.

Zelfs in deze tijd heeft het leger temaken met de schaarste hier.

Voor hun is het ook niet gemakkelijk om aan benzine tekomen.


Day of Department

Gisteren was de dag van vertrek hier in Egypte, maar tot nu toe treed de president nog steeds niet af en gelukkig is alles rustig verlopen want iedereen keek er naar uit wat er ging gebeuren hier.

Het laatste nieuws op dit moment is dat er een gasleiding is ontploft die naar Israël gaat en men zegt dat het een menselijke fout is, dat is wel heel toevallig nu.

We weten niet wat we er van moeten denken of wat de bedoelingen hier van zijn.

Zelfs op de teletekst van RTL II staat dat er onderhandelingen zijn om mubarik naar Duitsland te laten vliegen wat vermeld word in de New Yorkers Times.

Maar de Duitse Expact's die hier wonen worden ook nog steeds niet geëvacueerd, als ze het land willen verlaten moeten ze dat op eigen gelegenheid doen net als alle andere Europese landen.

Dus van de Ambassade's hoef je niet veel steun te verwachten, ze vinden het nog steeds veilig hier, maar de situatie word steeds meer grimmiger.

Er zijn haast geen toeristen meer hier, dus ook geen werk.

Maar voor de genen die ons hier volgen op de site hebben we goed nieuws wij zelf vliegen aanstaande vrijdag terug naar Nederland, ze hebben ons een vlucht geboekt van daaruit want ze vinden het hoogtijd dat we terug komen, gezien de situatie's hier en iedereen maakt zich zorgen.

Dus wat er verder dan gaat gebeuren weten we ook niet of we nog terug komen in Egypte of dat we in Nederland blijven, het enigste nadeel is we kunnen niets meenemen en moeten dus alles achter laten en Tiny heeft aangeboden om een oogje in het zeil te houden.

donderdag 3 februari 2011

Waar is het Einde??????

Na de beelden van gisteren maakt iedereen zich nu steeds meer zorgen hoe het verder moet aflopen hier in Egypte.

De mensen die voor Mubarak zijn zouden er voor betaald zijn geworden, maar dat het zo uit de hand kan lopen had niemand verwacht.

Het laatste nieuws is dat het nog steeds rustig is in Caïro en dat het leger zich heeft opgesteld tussen de 2 partijen, maar verder grijpen ze niet in.

De ambassade's van Zweden, Noorwegen en Denemarken beginnen vannacht aan de grote evacuatie hier en brengen alle mensen het land uit.

Kroätie begint met evacueren op zaterdag, maar de Nederlandse Ambassade vind het nog steeds niet nodig om haar burgers te beschermen.

Op dit moment weten we nog steeds niet wat we gaan doen, hier blijven of terug gaan.

Zelfs hier in het Steigenberger hotel is de stemming grimmig, niemand die daar lacht of nog vriendelijk je goede dag zegt en ze zijn zelfs op dit moment aan het vergaderen of het hotel dicht gaat, dus ook geen werk meer.

Magdy vertelde ons eerder vandaag dat ons salaris word terug gebracht naar 30%, dus wat houd ons nog hier, want van dat geld kunnen we helemaal niet leven en tot nu toe krijgen we nog steeds geen geld omdat de banken dicht zijn, en er is ook maar een handje vol toeristen.

woensdag 2 februari 2011

Eindelijk weer INTERNET

Na bijna een week hebben weer internet.

Ik hoef niet verder te informeren hoe de situatie hier is in Egypte, dit kun je allemaal zien op de tv.

Het is nu hier op dit moment proberen te overleven.

Geen salarissen, geen geld, geen eten.

De banken zijn gesloten en de supermarkten staan leeg, we hebben een voorraad ingeslagen, maar voor hoe lang reikt de voorraad????????

Het land verlaten gaat ook al niet gemakkelijk, je kunt dure vluchten boeken, maar alleen kontant betalen, maar hoe, dat beetje geld dat we hebben moeten we proberen te overleven.

Zelfs de Ambassade heeft een voorstel, een vlucht boeken naar Caïro en van daaruit de ambassade opbellen die dan probeert een vlucht te regelen naar Nederland, mooi zit je daar op de luchthaven en god weet voor hoelang en wat vragen ze voor de vlucht, bullshit.

Dus blijft er niet veel over dan de hele situatie af tewachten en we zullen dan wel zien wat de toekomst brengt.

Tevens wil ik al onze vrienden en bekenden bedanken die ons steunen in deze onzekere tijd.

En in deze tijd leert men weer eens wie echt je vrienden zijn, want van de wensen waar je van verwacht je te steunen, hoor je niets.

donderdag 27 januari 2011

Laatste Nieuws over de Demonstratie's

CAIRO/SUEZ -
De regeringspartij van de Egyptische president Hosni Mubarak is bereid te praten met de jongeren die de afgelopen dagen de antiregeringsdemonstraties in het land leidden.

Dat heeft de secretaris-generaal van de Nationale Democratische Partij, Safwat El-Sherif, donderdag bekendgemaakt.

El-Sherif riep ook op tot zelfbeheersing bij de veiligheidsdiensten en de demonstranten tijdens de grote protestmars die gepland staat na het vrijdaggebed.

Een voorman van de oppositie in Egypte, Mohamed ElBaradei, heeft zich donderdag bereid verklaard een overgangsregering te leiden en meent dat president Mubarak na bijna dertig jaar moet opstappen.

ElBaradei komt vrijdag in Cairo aan na een bezoek aan Wenen, waar hij eerder jaren als chef van het Internationaal Atoomenergieagentschap werkzaam was.

Morgen komt er een grote betoging in heel Egypte en ik zal erbij zijn, aldus ElBaradei, die toelichtte zelf geen leider van protestmarsen of -bijeenkomsten te willen zijn.

Vrijdag is voor de meeste Egyptenaren de eerste dag van het weekeinde. Het is ook de islamitische gebedsdag, die vaker wordt aangegrepen voor manifestaties.

De verboden Moslimbroederschap heeft intussen ook haar steun voor de protesten uitgesproken, waardoor sommigen aannemen dat deze grootste en best georganiseerde oppositiepartij zich bij de demonstratie van vrijdag aansluit.

Het zou voor de burgerbeweging een hart onder de riem betekenen.

reisorganisatie TUI Nederland heeft besloten Caïro tot en met 31 januari uit haar reisprogramma's te schrappen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor het land licht aangepast, maar spreekt nog niet van een onveilige situatie, 'WAAKZAAMHEID' is volgens het ministerie geboden.

opnieuw Demonstratie's

In Egypte hebben de autoriteiten alle demonstraties verboden.
Gisteren en vannacht vielen vier doden tijdens de grootste demonstratie ooit tegen het 30-jarige bewind van president Mubarak.
Die woede en frustratie zijn zo groot dat de demonstranten zich niet laten afschrikken.
In Caïro en Suez ging men opnieuw de straat op.

Zelfs Facebook is geblokkeerd hier, we kunnen helaas geen berichten meer ontvangen hier.

Maar we houden iedereen zoveel mogelijk op de hoogte van de gebeurtenissen hier in Egypte en voor die genen die zich zorgen maken over ons hier in Hurghada is alles rustig.

Mochten de ontwikkelingen zich hier veranderen worden we meteen geïnformeerd door de Ambassade maar tot heden worden we alleen maar afgeraden om niet naar de Demonstratie's tegaan of deze te filmen, nou dat hoeven we ook niet tedoen want er zijn site's tevinden waar je alle informatie's kan krijgen die je maar wilt.



woensdag 26 januari 2011

Demonstratie in Egypte

Bij massale demonstraties in Egypte zijn volgens de regering drie doden gevallen.
In Suez kwamen twee demonstranten om, in de hoofdstad Caïro een politieman.

In Caïro raakten duizenden mensen slaags met de oproerpolitie.
Ze gooiden met stenen, waarop de politie wapenstokken, traangas en waterkanonnen inzette.

De Egyptenaren willen dat er een einde komt aan de armoede, corruptie en werkloosheid.
Ook eisen ze het vertrek van president Mubarak en een betere verdeling van de welvaart.
De organisatoren hadden op 100.000 deelnemers gerekend, maar volgens een journalist van de BBC is de opkomst hoger dan verwacht.

De betogers hebben zich verzameld op het Tahrir-plein, vlakbij het parlementsgebouw. Ze hebben gezegd de nacht op het plein te zullen doorbrengen.

Ook buiten de hoofdstad werd gedemonstreerd.
In steden als Suez en Alexandrië gingen eveneens duizenden mensen de straat op.

dinsdag 25 januari 2011

Demonstratie Caïro

In de Egyptische hoofdstad Cairo was de oproerpolitie dinsdag massaal op de been in verband met een aangekondigde demonstratie tegen 'marteling, armoede, corruptie en werkloosheid'.
Negentigduizend mensen hebben via Twitter en Facebook laten weten aan het protest te zullen deelnemen.
Behalve in Caïro zal ook in Alexandrie worden gedemonstreerd.
De regering heeft laten weten geen enkele verstoring van de orde te zullen tolereren en mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft haar zorgen geuit over de veiligheid van de demonstranten.

Amnesty heeft de Egyptische autoriteiten opgeroepen geen buitensporig geweld te gebruiken.
Minister van binnenlandse zaken Habib el-Adly kondigde 'afdoende maatregelen' aan om chaos te voorkomen.
De demonstraties worden gehouden in navolging van de protesten die in buurland Tunesie leidden tot de val van de president.
Aan het begin van de middag waren in Cairo honderden demonstranten op de been.
Ze riepen leuzen die waren gericht tegen president Hosni Mubarak en leuzen tegen de armoede.
Ook zongen ze het Egyptische volkslied.
Er waren niet direct meldingen van ongeregeldheden.
De politie zei vijftien leden van de verboden Moslimbroederschap te hebben gearresteerd.

Vorige week deed een aantal Egyptenaren voor het parlement en het kantoor van de premier een poging tot zelfverbranding.
In Alexandrie overleed een 25-jarige werkloze die zichzelf in brand had gestoken.
De zogenoemde Jasmijnrevolutie in Tunesie begon in december met de zelfverbranding van een jonge hoogopgeleide werkloze.
Bijna de helft van de tachtig miljoen inwoners van Egypte leeft onder of net boven de armoedegrens van twee dollar per dag.

De oproep tot demonstreren werd voor het eerst gedaan op een Facebook-pagina genaamd De Martelaar, opgezet uit naam van Khaled Said, een jonge Egyptenaar die volgens zijn familie en getuigen vorig jaar in Alexandrie door politieagenten werd doodgeslagen.
Twee agenten worden hiervoor momenteel berecht.

Een aantal politieke partijen, waaronder de progressieve Wafd en Al-Ghad, en de Moslimbroederschap steunen de demonstraties en arbeiders, studenten en ambtenaren hebben hun deelname aangekondigd.
De organisatoren hebben de demonstranten gevraagd alleen een Egyptische vlag mee te nemen en niet te koop te lopen met hun geloof of politieke voorkeur.

Zelfs sinds vandaag hebben ze twitter geblokkeerd hier in Egypte en er zouden ook telefoonlijnen afgsloten zijn.

En uit latere berichten zouden er toch ongeregelheden zijn geweest in Caïro waarbij veel gewonden zijn gevallen en arrestatie's zijn verricht.







zondag 23 januari 2011

Oproep tot Demonstratie

Gisteren ben ik op de boot en Eslam is facebook na aan het kijken en tot onze grote verbazing komen we daar een algemene oproep tegen voor een demonstratie te gaan houden op 25-01-2011 in Cairo.

Helaas is de gehele pagina in het Arabisch en ik heb thuis nog geprobeerd er een vertaling er over heen te zetten maar deze vertaald het niet allemaal.

Dus het word afwachten wat er dinsdag gaat gebeuren.

De kapitein vertelde me dat hij dinsdag doet uitvaren en dan afwacht of het weer veilig is om terug te komen.hihi

Ines heeft vandaag ook nog een bericht geplaats op facebook dat er weer nieuwe dolfijnen zijn aangekomen hier in Hurghada.

De hepca heeft het toestel opgewacht op de luchthaven die vanuit de Oekraïnen komt om de vracht weer terug testuren maar er blijkt al een dolfijn te zijn overleden en hebben ze als nog de toestemming gegeven om hen bij de andere dolfijnen teplaatsen.


Ze hebben nog steeds niets bij geleerd.

dinsdag 18 januari 2011

Politieke verandering is op komst, ook in Egypte

zei ElBaradei in een interview met het Oostenrijkse persagentschap APA.
Volgens hem heeft de jonge generatie -en dat is 60% van de Egyptische bevolking- geen hoop en geen toekomst zonder verandering.
Anders dan hun ouders en grootouders leggen zij zich niet neer bij het huidige regime van president Hosni Moebarak, aldus ElBaradei.

De man heeft het regime van president Hosni Moebarak opgeroepen om het land nu snel te liberaliseren.
Zoniet dreigt er net als in Tunesië een volksopstand, waarschuwt ElBaradei. Verandering komt er volgens hem hoe dan ook.

Vanochtend hebben Egyptische betogers voor de Tunesische ambassade in Caïro overigens hun steun betuigd aan de omwenteling in dat land.

Vanochtend hebben twee mannen zich in brand gestoken.
Een deed dat voor het kantoor van de regering in Cairo, de andere in de havenstad Alexandrië.
Gisteren had een man zich in brand gestoken voor het parlementsgebouw in Cairo.

Die man heeft zijn actie overleefd en wordt nu behandeld in een ziekenhuis.
Het protest in Tunesië kwam overigens op gang nadat een wanhopige man zichzelf in brand had gestoken.

Net als in Tunesië wordt Egypte al decennialang geleid door hetzelfde regime.
Dat staat weliswaar andere partijen toe, maar geeft die nauwelijks ruimte in de door de staat gecontroleerde media.
Bij de recente parlementsverkiezingen heeft de regeringspartij NPD van president Hosni Moebarak een verpletterende overwinning behaald.
Er was toen veel protest tegen massaal geknoei.
De 82-jarige Moebarak leidt Egypte al sinds de moord op zijn voorganger Anwar Sadat in 1981.
Sindsdien is ook de noodtoestand nooit opgeheven.

Dus nu word het afwachten wat er gaat gebeuren of we onze koffers moeten gaan inpakken of afwachten wat er gaat gebeuren.

Volgens andere berichten hoeven we hier niet zobang voor tezijn dat het zelfde gebeurd als in Tunesië.

We houden jullie op de hoogte.

BUS OP HOL

Hier in Hurghada is ook alles mogelijk.

We kwamen dit filmpje tegen op het internet hoe ze aan het proberen zijn om met stenen onder de bus te leggen deze te stoppen.

Waarna een tijdje iemand eindelijk eens zo slim is om in de bus in te stappen en gewoon de handrem aan te trekken.

Zoiets kan ook alleen maar hier voorkomen.

zaterdag 8 januari 2011

CAIRO 2011

Dinsdag-nacht om 2.00uur zijn Bruno & Maria met de bus vertrokken naar Cairo waar ze om 7.00uur aankomen.

Bruno moest naar Cairo omdat zijn paspoort verlopen is en deze bij de ambassade moet laten vernieuwen en Maria vergezeld hem hierbij.

Ze blijven slapen bij Michael die al een paar dagen eerder vertrokken was.

Hier een foto reportage van hun belevenisgingen in Cairo.

maandag 3 januari 2011

SHADUW OVER NIEUWJAARSDAG


Bij een bomaanslag in de Egyptische kuststad Alexandrië zijn zaterdag 1 januari 2011, 21 doden en tientallen gewonden gevallen.

De bom ging af bij een koptische kerk, net nadat de nieuwjaarsdienst daar afgelopen was.

Na de explosie bestormden woedende christenen een nabijgelegen moskee en ontstonden gevechten tussen christenen en moslims.

Sektarisch geweld komt steeds vaker voor in Egypte.



Bijna duizend christenen hadden de dienst bijgewoond toen de bom ontplofte, ongeveer een halfuur na middernacht.

De aanslag is nog niet opgeëist, Al Qaida had eerder gedreigd kerken in Egypte aangevallen.

Ongeveer 10 procent van de tachtig miljoen Egyptenaren is christelijk.

Op dit moment zijn er nog geen extra maatregelingen getroffen hier in Hurghada tegen dit zinloos geweld.

zondag 2 januari 2011

OUD & NIEUWJAAR 2010

Ik heb hier een filmpje gemaakt van de foto's die we gemaakt hebben met oud & nieuw.




We waren eerst naar de Peanuts-bar gegaan met zijn allen, maar na een uurtje hielden we het daar al snel voor gezien.

Tiny, Tinneke, Abdo en Conny waren al de eerste die weg gingen.

dus besloten wij dan ook maar om verder tegaan en eens tegaan kijken hoe het is bij Memories.

Nou zoals je kan zien heeft Maria zich weer helemaal laten gaan zoals we dat gewend zijn van haar.

Verder waren Mark, Ines, Marly en Michael ook nog van de party en we hebben ons goed geamuseerd.

En het werd natuurlijk laat, maar gelukkig hadden we de dag erna vrij dus konden we goed uitslapen.



Nieuwjaars-dag zijn we nog bij Maria en Marly op bezoek geweest in hun tijdelijk appartement en we hadden nog olie bollen gebakken, die smaakte goed en van Marly hebben we nog een laat kerst-kado gekregen.

En wat denk je, 1 kilo bonbons.
die zullen smaken,hmmmmmmm