donderdag 27 januari 2011

Laatste Nieuws over de Demonstratie's

CAIRO/SUEZ -
De regeringspartij van de Egyptische president Hosni Mubarak is bereid te praten met de jongeren die de afgelopen dagen de antiregeringsdemonstraties in het land leidden.

Dat heeft de secretaris-generaal van de Nationale Democratische Partij, Safwat El-Sherif, donderdag bekendgemaakt.

El-Sherif riep ook op tot zelfbeheersing bij de veiligheidsdiensten en de demonstranten tijdens de grote protestmars die gepland staat na het vrijdaggebed.

Een voorman van de oppositie in Egypte, Mohamed ElBaradei, heeft zich donderdag bereid verklaard een overgangsregering te leiden en meent dat president Mubarak na bijna dertig jaar moet opstappen.

ElBaradei komt vrijdag in Cairo aan na een bezoek aan Wenen, waar hij eerder jaren als chef van het Internationaal Atoomenergieagentschap werkzaam was.

Morgen komt er een grote betoging in heel Egypte en ik zal erbij zijn, aldus ElBaradei, die toelichtte zelf geen leider van protestmarsen of -bijeenkomsten te willen zijn.

Vrijdag is voor de meeste Egyptenaren de eerste dag van het weekeinde. Het is ook de islamitische gebedsdag, die vaker wordt aangegrepen voor manifestaties.

De verboden Moslimbroederschap heeft intussen ook haar steun voor de protesten uitgesproken, waardoor sommigen aannemen dat deze grootste en best georganiseerde oppositiepartij zich bij de demonstratie van vrijdag aansluit.

Het zou voor de burgerbeweging een hart onder de riem betekenen.

reisorganisatie TUI Nederland heeft besloten Caïro tot en met 31 januari uit haar reisprogramma's te schrappen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor het land licht aangepast, maar spreekt nog niet van een onveilige situatie, 'WAAKZAAMHEID' is volgens het ministerie geboden.

1 opmerking:

jeannine zei

ik hoop dat julie heel voorzichtig zijn groetjes