woensdag 31 december 2008

Jaarverslag 2008

Begin dit jaar heb ik wegens omstandigheden besloten om alles te koop te zetten, zie verder geen uitweg meer.

Begin augustus is het mijn vader die de zaak wilt overnemen en verder wilt gaan met Patrick en Carla en wij gaan naar Egypte toe om daar naar een woning opzoek te gaan en om mijn divemaster over te zetten naar Padi.
het valt niet mee om dit te doen maar we slagen er toch in, het is geen vacantie voor ons.

In september zijn we de hele maand nog druk in de weer om alles geregeld te krijgen en mee te helpen in de zaak, een drukke tijd.

Begin oktober gaan we dus voor goed naar Egypte en we verheugde ons er zeer op en daar zijn nog verschillende zaken die ook nog geregeld moeten worden.
heb toch nog op korte termijn werk gevonden bij een duikbasis, gelukkig want we kunnen het geld goed gebruiken.

In november is Bruno en Angie druk bezeg met de zaak Arena die zei verder willen gaan runnen.

In december komen Jos en Irene naar Egypte en brengen ons de televisie mee en Angie gaat voor 4 maanden naar Nederland en Bruno staat er alleen voor en het valt niet mee voor hem.
Zelf ben ik nog in alle stilte in nederland geweest en dat voor een handtekening, we hebben nog geprobeerd dit hier te regelen maar werd niet geaccepteerd.
een hele gedoe en dat voor de verkoop van de panden.



Tevens wil ik langs deze weg nog iedereen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben.

En wij wensen iedereen een Gelukkig en Gezond 2009 toe.

GUIDO & BRUNO

donderdag 25 december 2008

1e kerstdag

Donderdag 25 december.

het is onze eerste kerst hier in Egypte en Bruno moet helaas de hele dag werken.

Het is wel vreemd het is kerstmis en alles gaat hier gewoon door je merkt er niets van.

Zelfs in de hotels word kerst gewoon gevierd in de zwembroek. hihi

Maar ik wilde tevens ook aan al al onze trouwe lezers een Prettige Kertmis toewensen.

kerst avond

Woensdag 24 december.
.

Vannavond gaan we met zijn allen naar tinneke toe waar we kerst gaan vieren en bruno heeft ook vrij.

Iedereen heeft kadeautjes bij zich die onder de kerstboom geplaats worden en Hetty heeft voor het heerlijke eten gezorgd.

Het is een heel gezellige avond en het word al heel snel laat.

Langs deze weg wil ik Hetty, Tinneke, Mohammed, Nabil, en Tiny bedanken voor de gezellige avond en ook de Heineken die ons de wijn gesponserd heeft.

Aquastars

Dinsdag 23 december.

Ik ben vandaag naar de duikbasis geweest om eens gaan te kijken hoe de zaken daar staan en heb tevens een kerstkaart voor iedereen afgegeven.

Het gaat niet goed daar vandaag maar een klant en voor de rest van de week staat er ook al niets op en in het hotel is het ook al zeer rustig.

Je merkt hier overal van de crisis in europa het is overal stil en we hopen dat het snel weer bij trekt is niet goed voor het tourisme hier.

Oranje Cafe

Zondag 21 december.

Bruno werkt nog steeds 16 uren hier en het gaat niet allemaal gemakkelijk, de medewerking zit niet mee en er is dan ook wel elke dag wat tegen zit.

Maar hij weet zich er goed door heen te slagen, heeft wel zo van die tijden dat hij het gehad heeft, maar hij geeft niet op.

ned. bijeenkomst

Donderdag 19 december.

Het is alweer zover, het is de derde donderdag van de maand en we gaan weer met zijn allen naar de orange bar waar een bijeenkomst is van de Nederlandse ambassade.

Omdat het veel wind is zijn we helaas genoodzaakt om binnen te gaan zitten en christa heeft ervoor gezorgd dat er een gezellige tent is maar blijkt al snel te klein te zijn en gaan met zijn allen naar boven in het restaurant gedeelte.


Alleen jammer dat er een gedeelte beneden blijft waardoor er dus twee groepen ontstaan, hopelijk de volgende keer weer gezellig met zijn allen buiten.

donderdag 18 december 2008

week verslag

woensdag 18 december
Het is maar stil hier in Hurghada, niets te doen en zelf verveel ik me dood hier, ik snap niet hoe sommige mensen de gehele dag thuis kunnen zitten, bah.
Maar ja wat doe je eraan.

Maandag is Angie naar nederland vertrokken voor vier maanden om daar te gaan bevallen van een gezonde ????

en dinsdag ben ik eerst met Tiny gaan jatsen ze moest naar de post en naar de markt, heb zelf ook maar wat groente gekocht, de keus is beperkt tenminste wat wij lusten.
's-avonds met Tiny, Tinneke en Hetty gaan winkelen en heb eindelijk nieuwe verlichting voor in de kerstboom, werd gek van die gekleurde lampjes die de hele tijd flikkeren, paste eigenlijk wel bij ons. hihi

en vandaag willen koken wat ik op de markt gekocht heb is dan weer het gas op, daar staan mijn aardappelen op het fornuis.

ze zeggen alles wendt en je kijkt hier ook nergens meer vreemd van op, dan maar weer iets in proviseren om te eten en hopelijk komt morgen de gasboer met de gasflessen, anders word het weer niet koken.

tiny vind maar dat wij snel het gas op hebben is al de tweede fles op 2 maanden, maar de tijd gaat snel.

woensdag 10 december 2008

offerfeest

Maandag 8 december.
Vandaag is het offerfeest begonnen hier in Egypte en duurt drie dagen, overal worden de schapen en koeien geslacht, het is maar een bloederige bedoeling, maar ja wat doe je er tegen het is hun traditie.

Met de hond gaat het steeds slechter hebben haar maar op een handdoek gelegd, ligt ze in ieder geval een stuk comfortabeler.
Vanmiddag heeft ze de strijd op gegeven en zich zelf geofferd, het is beter zo voor haar hoeft ze verder niet meer te leiden.
Maar volgens ons was ze al eerder ziek, want vanaf de eerste dag heeft ze nog niets anders gedaan dan maar gelegen en geslapen.
We vinden het wel jammer het was een mooie hond, maar ja het heeft zo moeten zijn.

schela is ziek

Zondag 7 december.
Het gaat niet goed met de hond ze is ziek doet niets anders dan overgeven en er zit helemaal geen fut in haar ligt de gehele dag maar op de mat.
als dat maar goed gaat.
's-avonds heb ik de fokker nog gebeld omdat ze nu ook nog eens bloed doet poepen en vind dit helemaal niet goed, krijg van hem te horen dat het de ziekte van de straat is. "nog nooit van gehoord", en neem kontact op met een dierenarts die me mededeelt dat er nog weinig aan te doen is.
dus dan maar afwachten wat er gaat gebeuren, ze ligt nu op het balkon rustig en maar hopen dat het morgen beter gaat.

zondag 7 december 2008

Kerstboom

Zaterdag 6 december.
Vandaag gaan Jos en Irene weer terug naar huis en ik loop ze mis om afscheid te nemen.
Tevens is jos jarig vandaag, dus van harte gefeliciteerd en nog vele jaartjes erbij en hopelijk mogen we je volgend jaar weer begroeten bij sinterklaas, hihi





Van middag de kerstboom opgezet is wel al een beetje vroeg maar ze zijn overal al bezig met de kerstversieringen.
Maakt het wel een beetje gezelliger in huis en onze eerste kerst hier in Egypte, zal wel vreemd zijn kerstvieren in zwembroek.

Sinterklaas

Vrijdag 5 december.
Vandaag komt Sinterklaas voor de eerste keer aan in Hurghada en nog wel per speedboot.
het is nog niet zo'n grote opkomst meer zeker voor herhaling vatbaar, was een hele gezellige dag en ook warm, vooral met die pruiken op en de schmink liep er gewoon vanaf.
Tevens wil ik Christa bedanken die zich veel moeite heeft gedaan om het mogelijk te maken in Egypte en Netty, Jos en Irene vanuit nederland die er voor gezorgd hebben dat we die twee zwarte pietenpakken hier gekregen hebben.
bedaaaaank.

zaterdag 6 december 2008

Nieuwe aanwinst

Donderdag 4 December.

We hebben vandaag ons sinterklaas kadootje gekregen en ze heet Schela.
Het is van een klant die deze doet fokken en ze is 4 maanden oud, alleen is ze zeer bang is nog nooit buiten geweest, een heel gedoe om haar buiten te krijgen.
Maar ja daar wendt ze ook wel weer aan, ze is zeer lief en doet niets in huis, wat een geluk.
Ik had nog wel zo gezegd er komt nog geen mug meer in huis maar als je dan zo'n kado krijgt kun je toch niet weigeren.

vrijdag 5 december 2008

Freelance basis

Woensdag 3 december.
gisteren heb ik maar weer eens een vrijedag gehad en vandaag is het een drukke dag.
Maar tot mijn verbazing hoef ik niet mee op de boot en blijf dus aan het hotel met Said om de free trydives te doen.

Tessa is ook weer terug van Engeland en heeft allemaal kerstartikelen gekocht en tot mijn grote verbazing zie ik dat er op 5 december geen vrij voor mij opstaat en heb dit al een maand geleden doorgeven.

Ik vind het allemaal maar vreemd en heb er geen goed gevoel bij en 's-middags komt Mustafa naar toe die met me wilt spreken, ik voel de bui al hangen.

Ik word op freelance basis gezet want er is niets te doen, veel gasten in het hotel maar niemand wil ook maar duiken of trydives doen, ze hebben zelfs al geprobeerd om alles tegen halve prijs te doen, geen succes.

Het is een zeer rustige tijd nu en de problemen in europa beginnen we hier ook te merken, al veel hotels die voor de helft gesloten zijn, hopelijk met de kerstvakantie betere tijden.

Arena


Maandag 1 december.

Bruno en Angie gaan vandaag aan hun eerste werkdag beginnen in de Arena, het word dus vroeg opstaan want er moet een hoop geregeld worden, vooral met personeel.

En de eerste problemen doen zich al voor, ze zijn het er niet allemaal mee eens en de eerste vliegt al de straat op, de manager.

Het zijn lange dagen want het is geopend van 10.00uur tot 02.00uur en geen sluitingsdag.

Nou Bruno en Angie is wens jullie veel geluk en dat de zaken goed mogen gaan, maar jullie kennende hoef ik mij daar geen zorgen over te maken.

dinsdag 2 december 2008

Visite dag


Zondag 30 november.
Vanmorgen gaat al om 10.00uur de telefoon en Jos en Irene willen eventjes langs komen want ze hebben voor ons de televisie meegebracht.
tevens hebben ze ook nieuwe komplete zwarte pietenpakken bij zich die we gesponcerd krijgen door sinterklaas, je mag drie keer reden wie dit is,met pepernoten,speculaas en chocolade letters erbij.hhhmmmm
Het hotel dat ze hebben slaat nergens op, ze dachten eerst dat ze in de bezemkamer waren maar dat bleek hun kamer te zijn en tot ramp is het ontbijt ook niets zoutloos brood met jam, dat word een klacht indienen bij de hostess.
Volgens hun is het een min 4 **** hotel.
's-middags gaan we bij Hetty op zieken bezoek want ze hadden haar vrijdag avond op genomen in het ziekenhuis met hoge bloeddruk en suikergehalte, maar gelukkig is ze al weer thuis en worden daar verwend met zelf gemaakte appelsienencake.
We besluiten daarna nog maar eventjes bij de buurvrouw Tinneke op bezoek te gaan want ze had het al meerdere malen gevraagd en Hetty gaat gezellig met ons mee.
Waar we natuurlijk ook weer heerlijke zelfgemaakte chocolade cake krijgen.






ZOEK HET VERSCHIL, WIE IS HIER NU EIGENLIJK IN VERWACHTING?

jos en irene komen aan

zaterdag 29 november.
om 20.45 landen jos en irene in hurghada en wij gaan ze verwelkomen met tiny en abdo aan het hotel.

om 21.30 komen ze aan en de eerste problemen zijn er al want ze hadden eerst een ander hotel geboekt maar dat is veranderd en nu staan ze bij hun niet geboekt maar na lang zoeken worden ze toch gevonden in het computer systeem.

ze gaan de koffers weg brengen en we gaan aan de overkant iets eten want ze hebben honger, in het vliegtuig krijg je tegenwoordig niet veel meer.

moustafa terug

Vrijdag 28 november.
de belgen zijn hun beklag vanmorgen gaan doen bij moustafa wat er allemaal is mis gegaan en iedereen krijgt een uitbrander van hem want er is ook niet veel te doen geweest de rest van de week.

alleen tegen mij en said zegt hij niets en we krijgen zelfs nog wel twee dagen vrijaf.

ik kom 's-avonds de belgen nog tegen toen ze op de bus stonden te wachten om opgehaald te worden om naar de luchthaven gebracht te worden en vraag hoe het met hun is en de zoon voelt zich helemaal niet goed hij heeft nu ook nog eens de vloek van de farao erbij gekregen en wens hem veel beterschap toe vooral als je dan ook nog eens moet vliegen, maar ze gingen proberen om zo dicht mogelijk bij het toilet te mogen zitten, als dat maar goed gaat.

alles gaat mis voor de belgen

donderdag 27 november.
nou dat sms naar moustafa heeft geholpen mocht de rest van de week weer mee aan boord.

maar voor de belgen is het de laatste dag vandaag en alles gaat mis, eerst springt het o ringenetje van de man en daarna van de vrouw, en als ramp vertrekken ze met de kleine speedboot en komen ze meteen weer terug, weer het o ringenetje gesprongen, het zit ze niet mee.

ga mijn eerste introductieduik doen en kom terug aan de boot is de zoon weer op de boot hij heeft een gaatje in zijn tand en kan dus niet duiken, want hoe dieper je gaat hoe meer druk hier op komt te staan en het is een vreselijke pijn.

Nachtduik

maandag 24 december.
nou vandaag kan hij wel weer, heb ik een nachtduik geregeld met de belgen laten ze mij hier aan het hotel de free try dives doen, daar ben ik het niet mee eens.

heb moustafa een sms gestuurd want ik had de afspraak met hem dat ik hem zou bellen voor door te geven hoeveel man ermee gingen naar de nachtduik, maar ja zo zie je maar weer als de baas 3 dagen weg is loop alles anders.

zondag 23 november 2008

Eerste fooi



Ik heb vandaag mijn eerste fooi gekregen van een Rus, eindelijk gaat het eens de goede weg op het is niet veel maar het is een begin en een gekregen paard kijkt men niet in de bek.



Vandaag gedoken met de belgen het is een rustige dag verder en mooie duiken alleen jammer dat ik mijn camera niet bij me had had anders mooie foto's kunnen maken.

zaterdag 22 november 2008

Belgen

Zaterdag 22 november.
Joepie we hebben eindelijk eens duikers die meerdere dagen komen duiken en het zijn ook nog belgen van Leuven.
En ik mag ze al die dagen begeleiden en zorgen dat ze aangename duiken hebben want ze hebben al meer dan 3000 duiken op hun naam staan, dus eigenlijk kan ik nog iets van ze leren. hihi

Bruno heeft vandaag nog een aanbod gekregen om in een zaak manager te worden, het is een horeca zaak, hij kan het toch niet laten.
Maandag hoort hij hier meer over, we zijn benieuwd wat de bedoeling is het is een mooie zaak op een goede lokatie, alleen geen klanten ligt het grootste deel aan het personeel.

vrijdag 21 november 2008

vrije dag

vrijdag 21 november.
vandaag een vrijedag en tot 1.30uur geslapen,had het waarschijlijk hard nodig, maar ja je krijgt dus ook niets meer gedaan voor de rest van de dag.
dus lekker een rustige dag is ook wel eens lekker gewoon eens eventjes thuis.

alles op een dag

donderdag 20 november.
zo maak je een hele week niets mee en dan ineens alles op een dag.
vanmorgen was er een ruzie op de marina "waar de boten vanaf vertrekken" een lokale ruzie tussen het personeel van twee boten, gingen elkaar goed te lijf en de mensen vonden het wel leuk hebben het zelfs allemaal gefilmd.

voor het eerst zie ik een cruiseship liggen in de haven "de astor", is niet zo'n groot schip maar wist niet dat hier ook al deze schepen deden varen.

vanavond zijn we naar de oranjebar geweest want het is al weer de derde donderdag van de maand "wat vliegt hier de tijd", de dutch-avond die aan gepresenteerd word door de ambassade.
en wat blijkt we hebben tevens een feestje, christa is jarig en ze hebben alles versierd en krijgen van haar een buffet aangeboden, maar goed dat we nog niet gegeten hebben.

woensdag 19 november 2008

bewolking

woensdag 19 november.
het is vandaag de gehele dag bewolkt en zeer benauwd hier, als je dit weer hebt in nederland komt er meteen onweer van, hier zweet je je gewoon kapot.
het is de eerste keer dat het zo bewolkt is zolang we hier zijn, maar ja alles moet de eerste keer zijn.
bruno en angie zijn 2 dagen bezig geweest om de website helemaal in het nederlands te vertalen van www.pro-eg.com, en nu moet het nog gepubliceerd worden.

Tiny naar Nederland

maandag 17 november.
Tiny vertrekt vandaag voor een weekje naar nederland, ze heeft het wel nodig na alles wat er gebeurt is met paul, ze kan iedere steun gebruiken nu en heeft het eventjes gehad hier in egypte.
voor het weekend hebben ze een feestje voor haar georganiseerd en alle vrienden en bekenden komen dan bij elkaar "zal wel een dolle pret worden"

bruno heeft werk

zondag 16 november.
vannavond gaan we eten met tiny en angie bij winking Frog "want daar hadden we een etentje gewonnen voor 2".
en hebben ook een feestje want bruno heeft werk gevonden bij een makelaar in onroerend goed die appartementen doet verkopen in Egypte aan buitenlanders en gaat dit samen doen met angie.

Papa's beach

zaterdag 15 november.
tiny vraagt of we mee gaan schoppen maar we stranden bij Papa's beach in de nieuwe marina want daar is een feestje voor hun eerste half jaar bestaan en al de collega's en de bazin van tiny zijn ook daar.
dus van het shoppen komt weer niets terecht.

bruno's sollicitaties

vrijdag 14 november.
Bruno heeft al weer een paar sollicitaties verstuurd het wilt maar niet lukken voor hem om werk te vinden maar is ook bezig met angie voor werk, dus dan maar duimen dat het nu wel eens gaat lukken.
ik zelf lig al om 19.00uur in bed en heb door geslapen tot 6.00uur, had het waarschijnlijk nodig, heb toch een verkoudheid op gelopen maar voel me gelukkig al weer een stuk beter.

duikmuts

Donderdag 13 november.
vanavond een duikmuts gaan kopen want het is me te koud op het hoofd,"vooral de wind maakt het zo koud" als je steeds moet wachten op de introductie duikers aan de oppervlakte in het water loop al te snotteren en heb geen zin om ziek te worden.
voor de kosten hoef je het niet te laten kost 100 Egyptische pond of te wel 14,70€

Divers kwis-avond


woensdag 12 november.
vanavond gaan we naar Papa's2 in downtown voor de divers kwis-avond, deze word elke maand gehouden en eric heeft ons gevraagd of we ook komen.
we sluiten ons aan bij de groep van illios duikers "collega's van tiny" en het is er zeer gezellig alleen de vragen zijn wat moeilijk voor ons het lijkt wel of we niets weten, maar gelukkig weten zij veel en worden we toch nog 3e en winnen 11 glazen bier, wie moet deze nu gaan op drinken?
we kopen ook nog lootjes voor de tombola en winnen ook nog een etentje voor twee personen bij Winking Frog.
onze avond kan niet meer stuk.

volle maan


dinsdag 11 november.
heb vandaag met Sharon gedanst onder water want zei attendeerde me erop dat het de 11 van de 11 was en 's-avonds zien we ook nog een volle maan met een grote ring erom heen.
het carnavalsseizoen is begonnen.

we hebben Jacques een felicitatie gestuurd voor zijn verjaardag "want hij is morgen jarig" op de website van 't Kölke, hopelijk heeft hij het gelezen maar denk het niet zal hem wel niemand vertellen.

rustige dag duikcentrum

zondag 9 november.
vandaag gewoon werken maar niets te doen op het duikcentrum dus maar lekker aan het hotel blijven er staat geen enkele duik op voor vandaag dan maar de gratis try-dive doen in het zwembad.
toch nog 2 nederlanders weten over te halen die morgen aan hun open water cursus gaan doen, dus me toch nog nuttig gemaakt vandaag.

zaterdag 8 november 2008

Alweer een vrijedag

Zaterdag 8 november.
heb vandaag een verplichte vrijdag het is zeer rustig het lijkt wel of alle duikers lekker thuis blijven zitten en het is zo'n mooi weer hier, maar ja je doet er niets tegen.
dan maar vandaag het hele appartement poesten ben net klaar en wilde me gaan douchen en het water is alweer eens op hier raak je ook langzaam aan gewend dan maar weer wachten dat ze het zijn komen bij vullen en gaan ondertussen maar naar Tiny toe waar we eindedelijk eens een film kunnen zien.
alleen kun je bij hun geen hele film zien steeds als het spannend word zet Abdo een andere film op, maarja zo zie je tenminste nog verschillende films.

Divers Inn

Vrijdag 7 november.
vandaag ben ik maar met maar 1 duiker en 3 die cursus hebben dus gaan we mee met een andere boot bij de Divers Inn.
Essem doet de drie cursisten en bij Divers Inn hebben ze ook maar 2duikers dus gaan we maar gezellig met zijn allen en doe als tegenprestatie hun mee helpen het de introductie duiken.
een erg rustige dag vandaag lijkt wel of ik vakantie heb.
Bruno is bij Neckermann maar eens gaan vragen hoe het er mee is omdat hij verder niets meer gehoord heeft maar zij weten verder ook niets en heeft zich ondertussen ook maar laten inschrijven bij andere reis organisaties, maar het is afwachten het seizoen is zo goed als voorbij.

Afscheid nemen van Conny

Donderdag 6 november.
vanavond gaan we naar Conny toe het is haar laatste avond hier en zijn nog niet eens gaan kijken bij haar hoe haar appartement geworden is dat ze heeft gekocht hier.
het is er een drukste van jawelste angy met abdella,tiny met abdo,Ingrid en wij tweeën zijn daar en gaan maar lekker iets drinken met zijn allen en daarna is het afscheid nemen van haar er worden veel tranen gelaten maar 25 december komt ze weer terug voor een week.

Dolfijnen

woensdag 5 november.
het is zeer warm vandaag er staat geen wind maar zoals je het altijd zult hebben zijn we net uit water komt er een groep dolfijnen voorbij, dat is dus weer balen, maar je kunt niet altijd geluk hebben.

alles gaat mis

Dinsdag 4 november.
vandaag is zo'n dag dat alles mis gaat, vanmorgen is de as afgebroken van de pickup en moeten we meer dan een uur wachten dat de duikspullen arriveren op de boot en je gelooft het niet maar we zijn vandaag twee keer een oudere duitse man, die zeer fanatiek doet snorkelen, vergeten.
hij was zo fanatiek dat hij steeds tever weg ging van de boot en wij zonder hem vertrokken en moesten om keren om hem te zoeken, achteraf best wel leuk, maarja het zal je maar gebeuren hij moest er zelf mee lachen.

vrije dag

maandag 3 november.
eindelijk eens een dag vrij heb het wel eventjes nodig maar van uitslapen komt alweer niets, Bruno heeft om 11.00uur een afspraak bij Neckermann voor een gesprek daar en ga ik maar mee en ga dan maar in de tussen tijd ergens Internetten want het Internet werkt al weer eens niet en je kunt het overal gratis krijgen op straat, dan maar op deze manier.
heb veel post gekregen en ben er een hele tijd mee bezig dus gaat je vrije dag langzaam voorbij en nog niets anders kunnen doen.

La Gona

vrijdag 31 oktober.
vandaag gaan we met Connie "een oude duikvriendin van ons" naar La Gona.
La Gona is het klein venetië van Egypte waar je de sjiekere winkels kunt vinden en de duurdere jachten.
we hebben een busje gehuurd en Tiny en Abdo gaan ook mee word weer een gezellig avondje uit.
om 00.00uur hebben we patrick een sms gestuurd voor hem te feliciteren met zijn verjaardag wat later blijkt niet in dank word afgenomen, weet niet wat we hun misdaan hebben maar er word goed geroddeld door Carla en Patrick over ons, maarja het zal wel zo moeten zijn.

introductie duiken

maandag 27 oktober.
vandaag mijn eerste introductie duiken gedaan en het is redelijk goed gegaan mag ik wel zeggen voor de eerste keer tenminste geen klachten aan boord.
Bruno heeft ook een reactie terug gekregen van Tui en moet inderdaad terug naar nederland want hier ligt het hoofkantoor maar dat is niet te doen word een duur ritje.
ondertussen heeft hij ook gesolliciteerd bij Neckermann en nu maar weer afwachten wat ze hier zeggen.

op de boot

zaterdag 24 oktober.
vandaag eindelijk mee op de boot en mag ik de eerste duik gaan doen.
krijg eerst overal uitleg over de briefing en de uitrustingen klaar te maken voor de introductie duiken.
als gaat prima alleen bij de tweede duik heeft een duiker te weinig zuurstof en komt bij mij aan de fles hangen maar we moeten over een koraalrif heen duiken en zoals het moet zijn schieten we omhoog en komen we niet meer benenden, dat heb ik weer, we zijn toen maar aan de oppervlakte terug gezwommen.
Bruno heeft ook een eindelijk een reactie gekregen van Tui maar moet voor een dag terug naar nederland voor de selectie en dan weer voor een week voor de training dus heeft hij een mail terug gestuurd of het niet mogelijk is om het in Egypte te doen dus nu maar afwachten wat hier de reactie weer op is.

vrijdag 24 oktober 2008

éérste werkdag

donderdag 24 oktober.
bruno heeft vannacht niet geslapen en gaat al om 6.30uur de deur uit want hij heeft afgesproken met paul en mandy dat hij meegaat met duiken, eigenlijk zou ik ook meegaan, maar ja dat gaat nu niet heb mijn eerste werkdag
moustafa komt me om 8.00uur ophalen aan de grote straat en we gaan eerst nog mensen ophalen in bergensteiner hotel omdat deze gaan duiken.
na een lange rit terug naar de duikbasis laden we mijn spullen uit en ik krijg een rondleiding en de crew word aan me voorgesteld.
ik ga met yasser kijken aan het zwembad want daar wordt net een introductie gegeven voor mensen die nog nooit gedoken hebben.

na de lunch heb ik zelf introductie gegeven en mijn eerste klant was natuurlijk een Rus en sprak geen woord engels,dus dat word gebarentaal.
eindelijk met hem onderwater gaat alles prima dus ik laat hem los en zoals het moest gebeuren schiet hij als een speer voorruit, het was net een tornado.
om 18.00uur briefing op de duikbasis en mijn eerste werkdag zit er op.

morgen weer de gehele dag aan het hotel en ga met de bus dat wordt nog een gehele onderneming ik vertrek maar vroeg weet ik zeker dat ik op tijd ben.

weer eens gebeld met moustafa

woensdag 23 oktober.
vanmiddag maar weer eens bellen met moustafa eindelijk na twee weken heb ik een afspraak met hem op de duikbasis.
na een lange rit met de taxi ben ik er dan eindelijk aangekomen het ligt bij hotel festival dat gelegen is tussen Hurghada en La Gona ongeveer 25km van ons vandaan.
uit beleefdheid vraag ik aan de receptie waar ik moet zijn en er word meteen een bewaker bij geroepen die met mij naar een telefoniste loopt en op haar buurt weer belt met de duikcentrum,de bewaker is een tijdje met hun aan de telefoon en ik moest weer mee terug naar de receptie waar ze me vertelde dat ik naar buiten moest en helemaal om het gebouw omlopen en dan het weggetje naar het strand volgen, wat een gedoe hadden ze me net ook meteen kunnen vertellen.

het gesprek met moustafa verloopt goed en ik kan morgen beginnen is wel nog een proef van een week, maar ja het begin is er en Egyptische normen weet je het maar nooit een week kan hier gerust een jaar duren.

heb ook mijn eerste werkkleding gekregen een poloshirt en dan vanavond op zoek op zoek naar een beige bermuda(verplichte kleur)en laat ik die nu net niet in huis hebben.

woensdag 22 oktober 2008

grote poetsdag

dinsdag 22 oktober.
vandaag het hele appartement grondig op zijn kop gehad moest eens gebeuren vooral hier met deze zand en we hebben toch liggen te boren en te hameren.
ziet er meteen weer een stuk beter uit, maar toch de gehele middag er mee bezig geweest maar nu is het gewoon een kwestie van bij houden.
vanavond een film gaan kijken bij tiny want we hebben nog steeds geen tv.

haren knippen

maandag 21 oktober.
vandaag een afspraak bij angie want zij is kapster geweest dus de ideale gelegenheid om onze haren te laten doen moeten nodig geknipt worden want hier in deze warmte groeien ze veel sneller.
bij de apotheek gaan kijken voor haarverf maar ik heb geluk ze hebben maar een soort blond dus de keus was snel gemaakt.

dagje ambassade

zondag 20 oktober.
vanmiddag een afspraak met tiny en angie bij een bijeenkomst van de ambassade, is de eerste keer dat ze een spreekuur houden in het intercontinentel hotel(het duurste hotel van hurghada).
tiny en angie hadden verschillende vragen omdat ze 27 oktober naar caïro moeten voor zaken te regelen zodat ze goed voorbereid zijn en daar niet voor verrassingen komen te staan want het is toch een ritje van van 500km.
wij zijn natuurlijk weer mee gegaan want je steekt er toch altijd iets van op.
's-avonds mochten we weer een drankje gaan nuttigen bij het oranje café op kosten van de ambassade, zo krijgen we toch nog iets terug van ons belastinggeld.
tevens werd er de rondvraag gedaan ivm sinterklaas want er zijn in totaal 41 kinderen hier en ze wilde het maar niet zo voorbij laten gaan, en wij zijn natuurlijk weer van de partij, altijd wel in voor een feestje.

vrijdag 17 oktober 2008

hollands cafe

donderdag 16 oktober.
vandaag weer verder geklust, wasmachine aangesloten zodat we eindelijk eens kunnen gaan wassen en de gordijnen op gehangen kunnen nu een stukje rustiger slapen ze zien ons niet meer zo liggen vanaf de straat. hihi
vanavond naar het hollands café is een bijeenkomst van de ambassade voor alle nederlanders die hier wonen is op elke derde donderdag van de maand.
was een dolle pret en heel gezellig.

de afgevaardigde van de ambassade was ook aanwezig en heeft me het een en het ander verteld alweer informaties gekregen en het dan nu maar allemaal onthouden op mijn leeftijd.
christa de eigenaar is een heel gezellige vrouw en houd wel van een feestje is al tien jaar hier.

laatste avondje van de golden girls



woensdag 15 oktober.
na de gehele dag te lopen opruimen en poetsen 's-avonds iets gaan drinken bij 't khandi want mandy is ook aangekomen lekker bij kletsen en eventjes relaxen.


het is toch weer laat geworden maarja wat wil je ook met zo'n gekken.

dit zijn angie (de blonde) en tiny, twee toffen meiden die ons veel geholpen hebben.
angie is nu 19weken in verwachting en gaat in december voor vier maanden terug naar nederland.

grote verhuisdag

dinsdag 14 oktober.
om 10.00uur marmerzetter gebeld want ze moeten nog de plaats uitsnijden waar kookplaat geplaats moet worden.
marly is met ons meegegaan maar we kunnen niets doen moet om 12.00uur na meubelzaak want ze weten de weg niet,daar aangekomen moeten ze nog alles inladen dus wordt het alweer een uurtje later dan maar weer terug na appartement en weer wachten.


ondertussen is de marmerzetter aanwezig,weer veel stof.
met zijn drieën snel de stof verwijderen moeten zelfs de muren afwassen zijn bijna klaar en ze komen met de meubelen, liggen weer stil hele huis op zijn kop we moeten buiten zitten te wachten totdat ze klaar zijn.
's-avonds komen tiny en abdoul voorbij maar boiler is nog niet geplaats, abdoul bellen en de jongen komt om 23.30uur langs om hem als nog te plaatsen, eindelijk warm water.

marmer plaatsen

maandag 13 oktober.
vandaag vroeg op ze komen de marmer plaatsen om 9.00uur, na een uurtje te hebben gewacht komen ze er eindelijk aan, welkom to egypt, hier werkt niets op tijd.
toen snel weer naar angie want we hebben daar weer een afspraak met haar.
het visum regelen zodat we langer morgen blijven, was snel geregeld en we mogen nu minstens één jaar in egypte blijven.
toen naar de bank voor een rekening te openen is wel zo belangrijk.
daarna een snelle hap bij hardie's gaan eten en krijg al telefoontje dat ze klaar zijn met de marmer plaatsen.
je gelooft het niet maar het is voor egyptische begrippen mooi geworden maar je wilt de stof niet zien, de ergste puin op geruimd.
's-avonds met tiny en abdoul de boiler,wasautomaat,ijskast,kookplaat gaan kopen en we voelen ons echt al egyptenaren moesten achterin in de pichup-auto gaan zitten.

rustdag

zondag 12 oktober
vandaag een rustdag we zijn kapot eventjes op adem komen.
heb al weer geluk tot 13.30uur geslapen en waarschijnlijk koorst gehad een hele grote koorstblaar onder mijn lip loop er weer mooi bij, daarom waarschijnlijk zo veel geslapen, maarja het gaat wel weer weg als je maar geduld hebt.
de hele middag gekaart met marly zij was ook maar alleen op haar kamer christel en maria waren in slaap gevallen.
's-avonds met de golden girls iets gaan eten in het hotel en daarna nog eventjes iets gaan drinken bij papa's-bar.

marner

zaterdag 11 oktober
vandaag al weer vroeg op en een afspraak met angie en abdellah voor marmer tegaan uit zoeken voor de keuken te laten veranderen zodat we meer bergruimte krijgen en de wasmachine uit het zicht komt te staan.
veel meetwerk maar het kan allemaal gemaakt worden zoals we het in gedachte hebben en ze komen het maandag al plaatsen wat een geluk want dinsdag komen de meubelen.

zaterdag 11 oktober 2008

appartement poetsen


vrijdag 10 oktober.
we moeten er toch aan gaan geloven het appartement moet toch gepoets worden en marly en maria gaan met ons mee om mee te helpen.
christel ligt de gehele dag in bed is ziek.
met ons vieren was het toch meer werk dan we dachten maarja na de gehele dag poetsen blinkt het als een spiegel je hebt waar voor je geld.
daarna lekker gaan eten met zijn vieren en angie gebeld of ze mee gaat met ons om de meubelen te gaan kopen en wanneer ze ze kunnen bezorgen maar eerst het Internet eens regelen zodat we onze post eens kunnen na kijken.
na het schoppen lekker koffie gaan drinken bij coffee corner en tiny komt ons ook vergezellen en de vriend van angie is ook meegegaan, weer een dolle pret.
we hebben het wel gehad voor vandaag maar we willen natuurlijk eerst het Internet installeren dus word het toch weer laat

snorkelen


donderdag 9 oktober.
vandaag zijn we gaan snorkelen met de golden girls eventjes wat ontspanning en alles door je hoofd laten lopen wat we nu precies gaan doen welke meubelen we gaan kopen.
het was natuurlijk weer een dolle pret op de boot en mooie vissen gezien maar ja voor ons als duikers is snorkelen net of we gewoon gaan zwemmen.
de mensen houden zich er niet zo aan en gaan steeds maar weer op het koraal staan hebben een paar mensen gewaarschuwd dat ze er af moesten gaan ze begrijpen niet dat het 100jaar duurt voordat er één centimeter is bij gegroeit.
's-avonds naar shakala gegaan omdat onze telefoons het maar weer eens niet doen nou dat ze het nu maar eens oplossen bij vodafone hoofdkantoor, na veel proberen was het dan eindelijk gelukt ze doen het weer en nu maar hopen dat ze het blijven doen je weet het maar nooit in egypte
daarna lekker gaan eten met tiny bij moby dick.

meubelen

woensdag 8 oktober.
tiny heeft vandaag een vrije-dag en heeft een auto gehuurd.
we gaan eerst lekker lunchen en angie gaat mee met ons,nou dat word een dolle pret.
veel winkels gezien en keuzes gemaakt maar we komen er wel uit.
het was later geworden dan we dachtenm maarja wat wil je ook anders zijn ook nog bij angie thuis koffie gaan drinken ze heeft een heel mooi groot appartement.

op naar schiphol


dinsdag 7 oktober al vroeg uit de veren en op naar schiphol.
bijna geen file's onderweg.
maar niet te geloven komen op schiphol daar grote file meer dan 1.5uur in de rij gestaan en op het laaste nog moeten rennen om ons vliegtuig te halen.
maarja als is goed gekomen en zijn prima aangekomen in egypte alleen daar weer een grote drukte ivm visium omdat er 3 vliegtuigen tegelijk zijn aangekomen vanuit amsterdam.
worden 's-avonds onthaald in het hotel door de golden girls alleen hotel is zeer primatief maarja wat wil je ook voor dat geld.

maandag 6 oktober 2008

we hebben ons ticket


eindelijk is het zover we hebben ons ticket, alleen een probleem we vertrekken morgen-middag al.
nu is het op het laatste moment toch nog van alles regelen en het huis moest ook nog helemaal gepoets worden.
maarja de koffers staan klaar en alles is schoon.
de laatste vrienden nog eventjes iets laten weten dat we vertrekken en dan naar bed.
morgen vroeg op willen toch op tijd vertrekken geen zin in het zelfde als afgelopen donderdag toen we de golden girls hebben weg gebracht.
we proberen zosnel mogelijk internet te krijgen zodat we jullie alles kunnen vertellen hoe de reis verlopen is.

zaterdag 4 oktober 2008

leeg in huis

ze zijn vanmorgen onze laatste meubelen komen ophalen het is nu maar leeg in huis.
vannacht geslapen op een luchtmatras is wel vreemd als je een waterbed gewend bent alleen al dat op staan 's-morgens.
hopelijk is het maar voor een paar nachtjes hebben een optie op een vlucht moet nog eventjes wachten hoe ze er op reageren op het bod dat ik gedaan heb.

donderdag 2 oktober 2008

the golden girls naar schiphol brengen



vandaag al vroeg op om christel ,maria en marly naar schiphol te brengen maar is bijna niet meer te doen.


om 09.00uur vertrokken en pas om 13.00uur in schiphol niks anders dan file en langzaam rijdend verkeer en zij hadden de vlucht om 14.05uur.


zij hebben voor ons al 2 koffers en 2 rugzakken mee dat scheelt al weer gewicht voor ons.


en tot grote verbazing ook nog rijden met een spookie auto, radio gaat spontaan aan de verwarming heeft 3 uur nog om aan te gaan kan raam aan bestuurders kant niet gebruiken valt er anders spontaan uit, maar we zijn er toch mee op en neer gereden hij doet het motor's goed en dat is het voor naamste.




woensdag 1 oktober 2008

laatste uitstapje naar brugge



hoi,


dit word onze site waar we ons dagboek en foto's kunnen delen met andere.


we hebben gisteren onze laatste uitstapje gemaakt naar brugge,was natuurlijk weer een gezellige dag als van ouds alleen het weer liet het afweten,maar dat mocht de pret niet drukken.


na afloop hebben we nog gezellig een glaasje gedronken met zijn allen.


tevens hebben we nog een mooi afscheids-kado gekregen dat zeker een mooi plekje krijgt in egypte, maarja nu nog de tickets voor terug te gaan, ik hoop dat we ze snel vinden.


tevens wilde ik iedereen nog bedanken voor de mooie tijd die ik heb meegemaakt in de afgelopen 24jaar in het cafe het waren goede en slechte tijden maar ook veel gelachen en gehuild.