woensdag 31 december 2008

Jaarverslag 2008

Begin dit jaar heb ik wegens omstandigheden besloten om alles te koop te zetten, zie verder geen uitweg meer.

Begin augustus is het mijn vader die de zaak wilt overnemen en verder wilt gaan met Patrick en Carla en wij gaan naar Egypte toe om daar naar een woning opzoek te gaan en om mijn divemaster over te zetten naar Padi.
het valt niet mee om dit te doen maar we slagen er toch in, het is geen vacantie voor ons.

In september zijn we de hele maand nog druk in de weer om alles geregeld te krijgen en mee te helpen in de zaak, een drukke tijd.

Begin oktober gaan we dus voor goed naar Egypte en we verheugde ons er zeer op en daar zijn nog verschillende zaken die ook nog geregeld moeten worden.
heb toch nog op korte termijn werk gevonden bij een duikbasis, gelukkig want we kunnen het geld goed gebruiken.

In november is Bruno en Angie druk bezeg met de zaak Arena die zei verder willen gaan runnen.

In december komen Jos en Irene naar Egypte en brengen ons de televisie mee en Angie gaat voor 4 maanden naar Nederland en Bruno staat er alleen voor en het valt niet mee voor hem.
Zelf ben ik nog in alle stilte in nederland geweest en dat voor een handtekening, we hebben nog geprobeerd dit hier te regelen maar werd niet geaccepteerd.
een hele gedoe en dat voor de verkoop van de panden.



Tevens wil ik langs deze weg nog iedereen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben.

En wij wensen iedereen een Gelukkig en Gezond 2009 toe.

GUIDO & BRUNO

donderdag 25 december 2008

1e kerstdag

Donderdag 25 december.

het is onze eerste kerst hier in Egypte en Bruno moet helaas de hele dag werken.

Het is wel vreemd het is kerstmis en alles gaat hier gewoon door je merkt er niets van.

Zelfs in de hotels word kerst gewoon gevierd in de zwembroek. hihi

Maar ik wilde tevens ook aan al al onze trouwe lezers een Prettige Kertmis toewensen.

kerst avond

Woensdag 24 december.
.

Vannavond gaan we met zijn allen naar tinneke toe waar we kerst gaan vieren en bruno heeft ook vrij.

Iedereen heeft kadeautjes bij zich die onder de kerstboom geplaats worden en Hetty heeft voor het heerlijke eten gezorgd.

Het is een heel gezellige avond en het word al heel snel laat.

Langs deze weg wil ik Hetty, Tinneke, Mohammed, Nabil, en Tiny bedanken voor de gezellige avond en ook de Heineken die ons de wijn gesponserd heeft.

Aquastars

Dinsdag 23 december.

Ik ben vandaag naar de duikbasis geweest om eens gaan te kijken hoe de zaken daar staan en heb tevens een kerstkaart voor iedereen afgegeven.

Het gaat niet goed daar vandaag maar een klant en voor de rest van de week staat er ook al niets op en in het hotel is het ook al zeer rustig.

Je merkt hier overal van de crisis in europa het is overal stil en we hopen dat het snel weer bij trekt is niet goed voor het tourisme hier.

Oranje Cafe

Zondag 21 december.

Bruno werkt nog steeds 16 uren hier en het gaat niet allemaal gemakkelijk, de medewerking zit niet mee en er is dan ook wel elke dag wat tegen zit.

Maar hij weet zich er goed door heen te slagen, heeft wel zo van die tijden dat hij het gehad heeft, maar hij geeft niet op.

ned. bijeenkomst

Donderdag 19 december.

Het is alweer zover, het is de derde donderdag van de maand en we gaan weer met zijn allen naar de orange bar waar een bijeenkomst is van de Nederlandse ambassade.

Omdat het veel wind is zijn we helaas genoodzaakt om binnen te gaan zitten en christa heeft ervoor gezorgd dat er een gezellige tent is maar blijkt al snel te klein te zijn en gaan met zijn allen naar boven in het restaurant gedeelte.


Alleen jammer dat er een gedeelte beneden blijft waardoor er dus twee groepen ontstaan, hopelijk de volgende keer weer gezellig met zijn allen buiten.

donderdag 18 december 2008

week verslag

woensdag 18 december
Het is maar stil hier in Hurghada, niets te doen en zelf verveel ik me dood hier, ik snap niet hoe sommige mensen de gehele dag thuis kunnen zitten, bah.
Maar ja wat doe je eraan.

Maandag is Angie naar nederland vertrokken voor vier maanden om daar te gaan bevallen van een gezonde ????

en dinsdag ben ik eerst met Tiny gaan jatsen ze moest naar de post en naar de markt, heb zelf ook maar wat groente gekocht, de keus is beperkt tenminste wat wij lusten.
's-avonds met Tiny, Tinneke en Hetty gaan winkelen en heb eindelijk nieuwe verlichting voor in de kerstboom, werd gek van die gekleurde lampjes die de hele tijd flikkeren, paste eigenlijk wel bij ons. hihi

en vandaag willen koken wat ik op de markt gekocht heb is dan weer het gas op, daar staan mijn aardappelen op het fornuis.

ze zeggen alles wendt en je kijkt hier ook nergens meer vreemd van op, dan maar weer iets in proviseren om te eten en hopelijk komt morgen de gasboer met de gasflessen, anders word het weer niet koken.

tiny vind maar dat wij snel het gas op hebben is al de tweede fles op 2 maanden, maar de tijd gaat snel.

woensdag 10 december 2008

offerfeest

Maandag 8 december.
Vandaag is het offerfeest begonnen hier in Egypte en duurt drie dagen, overal worden de schapen en koeien geslacht, het is maar een bloederige bedoeling, maar ja wat doe je er tegen het is hun traditie.

Met de hond gaat het steeds slechter hebben haar maar op een handdoek gelegd, ligt ze in ieder geval een stuk comfortabeler.
Vanmiddag heeft ze de strijd op gegeven en zich zelf geofferd, het is beter zo voor haar hoeft ze verder niet meer te leiden.
Maar volgens ons was ze al eerder ziek, want vanaf de eerste dag heeft ze nog niets anders gedaan dan maar gelegen en geslapen.
We vinden het wel jammer het was een mooie hond, maar ja het heeft zo moeten zijn.

schela is ziek

Zondag 7 december.
Het gaat niet goed met de hond ze is ziek doet niets anders dan overgeven en er zit helemaal geen fut in haar ligt de gehele dag maar op de mat.
als dat maar goed gaat.
's-avonds heb ik de fokker nog gebeld omdat ze nu ook nog eens bloed doet poepen en vind dit helemaal niet goed, krijg van hem te horen dat het de ziekte van de straat is. "nog nooit van gehoord", en neem kontact op met een dierenarts die me mededeelt dat er nog weinig aan te doen is.
dus dan maar afwachten wat er gaat gebeuren, ze ligt nu op het balkon rustig en maar hopen dat het morgen beter gaat.

zondag 7 december 2008

Kerstboom

Zaterdag 6 december.
Vandaag gaan Jos en Irene weer terug naar huis en ik loop ze mis om afscheid te nemen.
Tevens is jos jarig vandaag, dus van harte gefeliciteerd en nog vele jaartjes erbij en hopelijk mogen we je volgend jaar weer begroeten bij sinterklaas, hihi





Van middag de kerstboom opgezet is wel al een beetje vroeg maar ze zijn overal al bezig met de kerstversieringen.
Maakt het wel een beetje gezelliger in huis en onze eerste kerst hier in Egypte, zal wel vreemd zijn kerstvieren in zwembroek.

Sinterklaas

Vrijdag 5 december.
Vandaag komt Sinterklaas voor de eerste keer aan in Hurghada en nog wel per speedboot.
het is nog niet zo'n grote opkomst meer zeker voor herhaling vatbaar, was een hele gezellige dag en ook warm, vooral met die pruiken op en de schmink liep er gewoon vanaf.
Tevens wil ik Christa bedanken die zich veel moeite heeft gedaan om het mogelijk te maken in Egypte en Netty, Jos en Irene vanuit nederland die er voor gezorgd hebben dat we die twee zwarte pietenpakken hier gekregen hebben.
bedaaaaank.

zaterdag 6 december 2008

Nieuwe aanwinst

Donderdag 4 December.

We hebben vandaag ons sinterklaas kadootje gekregen en ze heet Schela.
Het is van een klant die deze doet fokken en ze is 4 maanden oud, alleen is ze zeer bang is nog nooit buiten geweest, een heel gedoe om haar buiten te krijgen.
Maar ja daar wendt ze ook wel weer aan, ze is zeer lief en doet niets in huis, wat een geluk.
Ik had nog wel zo gezegd er komt nog geen mug meer in huis maar als je dan zo'n kado krijgt kun je toch niet weigeren.

vrijdag 5 december 2008

Freelance basis

Woensdag 3 december.
gisteren heb ik maar weer eens een vrijedag gehad en vandaag is het een drukke dag.
Maar tot mijn verbazing hoef ik niet mee op de boot en blijf dus aan het hotel met Said om de free trydives te doen.

Tessa is ook weer terug van Engeland en heeft allemaal kerstartikelen gekocht en tot mijn grote verbazing zie ik dat er op 5 december geen vrij voor mij opstaat en heb dit al een maand geleden doorgeven.

Ik vind het allemaal maar vreemd en heb er geen goed gevoel bij en 's-middags komt Mustafa naar toe die met me wilt spreken, ik voel de bui al hangen.

Ik word op freelance basis gezet want er is niets te doen, veel gasten in het hotel maar niemand wil ook maar duiken of trydives doen, ze hebben zelfs al geprobeerd om alles tegen halve prijs te doen, geen succes.

Het is een zeer rustige tijd nu en de problemen in europa beginnen we hier ook te merken, al veel hotels die voor de helft gesloten zijn, hopelijk met de kerstvakantie betere tijden.

Arena


Maandag 1 december.

Bruno en Angie gaan vandaag aan hun eerste werkdag beginnen in de Arena, het word dus vroeg opstaan want er moet een hoop geregeld worden, vooral met personeel.

En de eerste problemen doen zich al voor, ze zijn het er niet allemaal mee eens en de eerste vliegt al de straat op, de manager.

Het zijn lange dagen want het is geopend van 10.00uur tot 02.00uur en geen sluitingsdag.

Nou Bruno en Angie is wens jullie veel geluk en dat de zaken goed mogen gaan, maar jullie kennende hoef ik mij daar geen zorgen over te maken.

dinsdag 2 december 2008

Visite dag


Zondag 30 november.
Vanmorgen gaat al om 10.00uur de telefoon en Jos en Irene willen eventjes langs komen want ze hebben voor ons de televisie meegebracht.
tevens hebben ze ook nieuwe komplete zwarte pietenpakken bij zich die we gesponcerd krijgen door sinterklaas, je mag drie keer reden wie dit is,met pepernoten,speculaas en chocolade letters erbij.hhhmmmm
Het hotel dat ze hebben slaat nergens op, ze dachten eerst dat ze in de bezemkamer waren maar dat bleek hun kamer te zijn en tot ramp is het ontbijt ook niets zoutloos brood met jam, dat word een klacht indienen bij de hostess.
Volgens hun is het een min 4 **** hotel.
's-middags gaan we bij Hetty op zieken bezoek want ze hadden haar vrijdag avond op genomen in het ziekenhuis met hoge bloeddruk en suikergehalte, maar gelukkig is ze al weer thuis en worden daar verwend met zelf gemaakte appelsienencake.
We besluiten daarna nog maar eventjes bij de buurvrouw Tinneke op bezoek te gaan want ze had het al meerdere malen gevraagd en Hetty gaat gezellig met ons mee.
Waar we natuurlijk ook weer heerlijke zelfgemaakte chocolade cake krijgen.






ZOEK HET VERSCHIL, WIE IS HIER NU EIGENLIJK IN VERWACHTING?

jos en irene komen aan

zaterdag 29 november.
om 20.45 landen jos en irene in hurghada en wij gaan ze verwelkomen met tiny en abdo aan het hotel.

om 21.30 komen ze aan en de eerste problemen zijn er al want ze hadden eerst een ander hotel geboekt maar dat is veranderd en nu staan ze bij hun niet geboekt maar na lang zoeken worden ze toch gevonden in het computer systeem.

ze gaan de koffers weg brengen en we gaan aan de overkant iets eten want ze hebben honger, in het vliegtuig krijg je tegenwoordig niet veel meer.

moustafa terug

Vrijdag 28 november.
de belgen zijn hun beklag vanmorgen gaan doen bij moustafa wat er allemaal is mis gegaan en iedereen krijgt een uitbrander van hem want er is ook niet veel te doen geweest de rest van de week.

alleen tegen mij en said zegt hij niets en we krijgen zelfs nog wel twee dagen vrijaf.

ik kom 's-avonds de belgen nog tegen toen ze op de bus stonden te wachten om opgehaald te worden om naar de luchthaven gebracht te worden en vraag hoe het met hun is en de zoon voelt zich helemaal niet goed hij heeft nu ook nog eens de vloek van de farao erbij gekregen en wens hem veel beterschap toe vooral als je dan ook nog eens moet vliegen, maar ze gingen proberen om zo dicht mogelijk bij het toilet te mogen zitten, als dat maar goed gaat.

alles gaat mis voor de belgen

donderdag 27 november.
nou dat sms naar moustafa heeft geholpen mocht de rest van de week weer mee aan boord.

maar voor de belgen is het de laatste dag vandaag en alles gaat mis, eerst springt het o ringenetje van de man en daarna van de vrouw, en als ramp vertrekken ze met de kleine speedboot en komen ze meteen weer terug, weer het o ringenetje gesprongen, het zit ze niet mee.

ga mijn eerste introductieduik doen en kom terug aan de boot is de zoon weer op de boot hij heeft een gaatje in zijn tand en kan dus niet duiken, want hoe dieper je gaat hoe meer druk hier op komt te staan en het is een vreselijke pijn.

Nachtduik

maandag 24 december.
nou vandaag kan hij wel weer, heb ik een nachtduik geregeld met de belgen laten ze mij hier aan het hotel de free try dives doen, daar ben ik het niet mee eens.

heb moustafa een sms gestuurd want ik had de afspraak met hem dat ik hem zou bellen voor door te geven hoeveel man ermee gingen naar de nachtduik, maar ja zo zie je maar weer als de baas 3 dagen weg is loop alles anders.