zaterdag 26 juni 2010

BROER EN NICHTJE AANGEKOMEN VAN BRUNO

Zaterdag 26 juni 2010.

Bruno belt me in de middag of ik wil gaan kijken of zijn broer en nichtje zijn aangekomen hier in Hurghada, want hij heeft al meerdere keren gekeken op de site van de luchthaven maar de vluchtnummer staat er niet bij dat ze geland zijn en maakt zich toch een beetje zorgen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ga meteen na mijn werk naar het hotel om te vragen of ze zijn aangekomen, maar daar vertellen ze me dat ze nog niet ingecheckt zijn, vreemd want ze zouden om 14.45uur landen en het is al 17.30uur.

Misschien in een ander hotel want ze zitten in het Sinbad hotel en er zijn er drie.

Na een half uur rond gelopen te hebben en gevraagd te hebben kom ik weer terug aan in het eerste hotel, daar maar weer eens gevraagd en ze zoeken het maar weer eens op in de computer.

BINGO.

Ze zijn ingecheckt.

Krijg meteen hun kamernummer en bel hun meteen op in hun kamer.

Daarna hebben we gezellig een uurtje geklets bij een tas koffie, een colaatje en een glaasje water.

En iedereen is gerust gesteld, en wat blijkt nu ze waren al om 14.00uur geland en hebben een uur moeten wachten op de luchthaven voor de transfaire naar het hotel.

Welkom to EGYPT.

vrijdag 25 juni 2010

OLIE IN HURGHADA


Vrijdag 25 juni 2010.

Vandaag had ik gasten op de boot die me vertelde dat ze twee dagen geleden olie aan het hotel hadden dat aangespoeld was, en vroegen me of dit soms van Mexico vandaan kwam.

Ben meteen op het internet gaan rond zoeken kwam deze beelden tegen.

Zo zie je maar weer het kan overal gebeuren, alleen was dit maar in kleine mate en je hoort er verder niets van, gaat meteen de doofpot in.

Ook al is de ramp nog zo klein de schade kan groot zijn en gelukkig hebben ze het meteen opgeruimd volgens de autoriteiten.

vrijdag 18 juni 2010

EVENTJES BIJ KLETSEN

Vrijdag 18 juni 2010.

We zijn gisteravond naar Christa geweest, want het was weer de Nederlandse-avond.

De opkomst was niet groot, maar daar en tegen minder gezellig, hebben veel gelachen en smartlappen gezongen.

Er zijn veel mensen terug naar huis en er komen haast geen toeristen naar hier, Voetbal, parlements-verkiezingen, etc etc.

Maar je vraagt je af als je dit hoort of de vliegtuigen dan zonder passagiers vliegen want het is nog steeds een komen en gaan op de luchthaven.

Zelf ben ik ook al een week thuis, geen gasten.

Dus dat was klussen de hele week, heb me het boormachine geleend van Charlie en Carla en boren maar, nu hangt eindelijk alles op en staat op zijn plaats en hebben eindelijk ook de eethoek gekregen, ziet er helemaal anders uit.

Bruno zit al de hele week in El Gouna, want daar is de nieuwe winkel geopend en hij moet er nu naar toe voor vier weken, een hele onderneming hier want hij moet nu met 3 bussen reizen en is steeds anderhalf uur onderweg.

Tiny is gisteren begonnen met werken in de winkel in Dahar, in de plaats van Bruno, en ze vindt het het tegenovergestelde van haar eerste baan op het duikcentrum, geen stress en wachten op klanten, komt goed.

Zo nu genoeg geklets en ik ga maar weer eens kijken wat we allemaal nog kunnen gaan doen, het bevalt me steeds beter om thuis te zijn straks heb ik nog geen zin meer om te werken, maar de mensen die mij kennen weten wel beter. hihi

dinsdag 15 juni 2010

DE OUDE DOOS VAN MIJN DORP

Dinsdag 15 juni 2010.

Deze twee filmpjes kwam ik tegen op Youtube en kon het niet laten om deze te plaatsen op de site.

Is altijd wel leuk om oude foto's weer terug te zien.

Eerste filmpje is van vroeger en nu.

Tweede filmpje zijn haast de zelfde foto's maar met het originele volkslied van Heer.
( heeft Bruno zeer mooie herinneringen aan )



AUTO WEER ALS NIEUW

Dinsdag 15 juni 2010.

Ben net de auto gaan ophalen uit de garage en hij ziet er weer helemaal als nieuw uit.

Eerst moet je het zelf vooruit betalen.

en nu moet ik met de rekening naar de verzekering en krijg ik achter 2 weken een cheque en mijn geld terug.

Totale kosten 1140 Egyptische pond
omgerekend 172,- Euro

Heb je in Europa de spiegel nog niet voor.

vrijdag 11 juni 2010

WK VOETBALLEN


Vrijdag 11 juni 2010.

Vandaag gaat het weer loos, het WK Voetballen gaat beginnen.

Hier merken we er nog niet veel van, heb zelfs bij de Nederlanders nog geen oranje gezien.

De Egyptenaren zullen nu wel elke dag kijken naar het voetballen en als er een goal valt krijg je het meteen mee, want het Nederlands elftal kennen ze hier allemaal.

We willen dan ook langs deze weg onze jongens veel sterkte toewensen en dat ze het ver mogen schoppen.

dinsdag 8 juni 2010

MIJN EERSTE AANRIJDING


Maandag 7 juni 2010.

Het moest een keertje gebeuren hier in Egypte, maar vandaag was het dan zover.

Er staan allemaal auto's geparkeerd aan de supermarkt de Metro en er stond een taxi ervoor geparkeerd.

Dus ik ga mooi aan de linkerkant de taxi voorbij om even verderop mijn auto te parkeren en toen gebeurde het, een slag, schrok me dood, en zie de motorrijder vallen, want deze moest nog eventjes snel aan de rechterkant van de taxi en tussen de geparkeerde auto's voorbij.

Mijn deur in de kreukels en de spiegel eraf en de man liep te kreunen van de pijn aan zijn arm, want deze was helemaal open geschaafd.

Ik zei tegen hem dat hij naar het ziekenhuis moest gaan om dit schoon telaten maken en ik ga mijn auto aan de kant zetten en weg is iedereen, daar sta je dan met de stukken, want hier is natuurlijk niemand verzekerd.

Ben maar terug gegaan naar de garage om te vragen waar ik eventueel een spiegel kan uithalen, maar wat ik vergeten was ik ben ervoor verzekerd, dus nu moet ik er een rapport van laten maken van de schade en dan komt weer iemand voor een foto te maken en dan moet ik hem laten maken en het zou me niets kosten, ben benieuwd.

Ik hou jullie verder op de hoogte.