dinsdag 31 juli 2012

Foto's Egypte

Hierbij deze kunnen jullie de foto's bekijken die we in Egypte gemaakt hebben.

Tevens is ook de naam van de site en de link veranderd.

Voor de mensen die ons willen blijven volgen maak er een link van op je computer.

zondag 29 juli 2012

LAATSTE BERICHT EGYPTE

Donderdag 26juli.
Vandaag slapen we uit en gaan lekker op ons gemak ontbijten.

‘s-Middags gaan we liggen aan het strand en doen voor de rest helemaal niets, lekker een luie dag en wat rond hangen in het hotel.

Vrijdag 27juli.
Het is vroeg opstaan vandaag want we moeten om 8.15uur op het duikcentrum zijn, we gaan duiken vandaag.

Karel gaat natuurlijk ook mee en geef hem een tablet tegen zeeziekte, beter voorkomen dan dat hij de hele tijd over de reling hangt.

We gaan naar gota abu ramada, het aquarium, een van de mooiste duikplekken.

Na de briefing springen we het water in, heb het nog niet verleerd na 1,5jaar niet gedoken te hebben, en na 50min moeten de eerste eruit en ik ga met mijn buddy verder tot onze fles leeg is.

Het eten op de boot is nog steeds lekker en we laten het ons goed smaken.

Bij de tweede duik ga ik natuurlijk weer verder met mijn buddy en we vinden nog een mooie steenvis die zich goed verstopt had.

Op een gegeven ogenblik horen we ze kloppen tegen de reling van de boot, ze maken zich ongerust omdat we zolang weg blijven, 75min.

We komen er snel uit en de boot vertrekt weer richting de haven.

Bij het duikcentrum spoelen we onze duikspullen uit en Moni verteld me dat ik vandaag ben mee geweest voor de fun en hoef alleen maar te betalen voor Karel, waar ik ook nog een korting op krijg.

ILIOS BEDANKT.

Toen we terug kwamen in de hotel kamer vinden we een fax op het bed van Alltours met de informatie hoelaat we zondag worden op gehaald in het hotel.

De service is ook ver te zoeken van Alltours, ze maken zich er ook goedkoop vanaf, maarja het geld is binnen en voor de rest zoek het je maar uit, we zullen maar zeggen, moderne tijd.

’s-Avonds hebben we met Tiny afgesproken om naar El Gouna tegaan en Abdoe gaat ook mee.

Het is rustig in El Gouna, er is wel iemand aan het spelen op een trompet, dat was het dan ook en gaan iets drinken want we hebben het warm en dorst gekregen, het is vandaag of er iemand met een föhn naast je staat zo warm is de wind.

Daar valt natuurlijk ook de stroom uit, wat we eigenlijk gewend zijn in Egypte
Toen we terug aankomen in het hotel moeten we de koffer van Tiny zijn auto nog leeg maken 2 dozen met spullen die we mee terug nemen naar Nederland, wat moeten we er allemaal mee.

Gewoon in de kelder zetten thuis en misschien komt het ooit nog eens van pas.

Zaterdag 28juli.
Vandaag hebben we met Mark afgesproken en hij komt ons met Ines ophalen aan het hotel en gaan ergens iets drinken.

Waar natuurlijk veel word bij geklets en de tijd vliegt voorbij.

Het was gezellig om hen ook weer eens tezien.

’s-Avonds in het hotel doen we verder niets meer, om steeds tegaan winkelen zijn we ook geen mensen voor.

Zondag 29 juli.
Vandaag komen we weer terug naar Nederland-Belgié, koffers inpakken en om 15uur uit checken uit het hotel en dan moeten we de tijd maar om krijgen, want we worden om 20uur opgehaald.

Ergens gaan eten dat breekt de tijd en ik denk dat het vandaag Kameel-steak word want dat hebben we nog niet gedaan en eens kijken of hij nog altijd zogoed smaakt.

Helaas hebben we nog geen foto’s geplaats, het internet is zeer langzaam dat het niet lukt, dus deze hebben jullie nog tegoed.

Dat doen we dan wel als we weer thuis zijn.

donderdag 26 juli 2012

VERVOLG EGYPTE

Maandag 23 juli.
Vandaag doen we het rustig aan en gaan vanmiddag wat aan het strand liggen onder de parasol, lekker met dat windje erbij.

Ook check ik mijn post en jahoor een reactie van alltours we worden woensdag om 11.40uur opgehaald in het hotel.

's-avonds nemen we de bus en gaan naar senso-mail, waar we bij spinneys sigaretten gaan kopen en nemen de bus terug.

Naturlijk rijdt de bus achter het hotel voorbij en rijd de bus maar alsmaar rechtdoor en komen in shacala uit waar ik verneem dat de bus eerst door rijdt tot downtown, dan maar uit stappen en de taxi terug, wat je hier ook niet meer doet met plezier, ze rijden als gekken en waar je maar 60km mag rijd hij 140km, zo ben je wel weer snel terug in het hotel.

Dinsdag 24 juli.
Weer eens lekker luieren aan het strand en 's-avonds gaan we naar Tiny, eens kijken waar ze nu woont, het is best een mooi appartement, vind het eingelijk mooier als het vorige maar Tiny gaat liever terug naar het oude appartement en het zwembad is ook niet gevuld, de eigenaar heeft ruzie met de buurman waarvan het zwembad ook voor de helft van is, echt egypte.

We gaan ook eens in de kelder kijken wat er nog allemaal van mij is, 3 dozen vol met duikers boeken en dan komt Tiny met het verhaal dat al deze boeken niet meer geldig zijn vanaf 1 januari omdat er nieuwe versie's uitkomen.
shiek is mich dat, kunnen we niets meer mee doen, tja dsn hoef ik ze ook niet meer mee tenemen.

Verder vinden we nog wat spullen waarvan ik zeg dat ik ze wel zal meenemen,incl. de kienkaarten, maarja wat moet je er allemaal mee en als ik Tiny moest geloven kon ik alles meenemen maar ze heeft haar appartement nu leuk ingericht en zeg haar dat ze het moet laten hangen.

Woensdag 25 juli.
Vandaag zitten we netjes om 11 uur bij de receptie te wachten en ze komen ons al om 11.30uur ophalen, toch nog goed gegaan.

En rijden met een grote truck de woestijn in en stoppen op een plaats waar we een fatamorgaan zien en even later stoppen we op een plaats waar we een berg moeten op lopen en aan de andere kant door de zand weer naar beneden, natuurlijk had ik mijn teenslippers aan en de zand brande aan je voeten, dus doorlopen dan voel je het niet, maar een vrouw verliest haar schoen in het zand en blijft staan, conclusie voet verbrand.

Na een tijdje komen we aan bij de woestijndorp waar we thee en broodjes krijgen en een heel verhaal over Egypte en iedereen valt bijna in slaap.

We maken ook een kamele tocht van 5minuten, maarja we hebben op een kameel gezeten.

Dan komt eindelijk het spectakel, squad rijden.

Karel zet zich achterop en krijgen allemaal een veiligheids helm en daar gaan we, het rammelt de hele tijd en Karel moet zich goed vasthouden anders vliegt hij eraf.

Na 20 minuten hebben we een korte stop en Karel heeft blaren op zijn handen.

Op de terug weg neem ik de rugzak want deze gleed van Karel zijn schoudersaf en daar gaan we weer.

Een klein heuveltje over en door een diep gat en wat denk je Karel verliest zijn helm door de slag.

Gewoon door gaan en iemand komt de helm brengen en Karel roept van alles achter mij maar we moeten gas geven willen we de groep bij houden.

Toen we op de eind bestemming aankomen blijkt Karel helemaal nat tezijn, niet wat jullie nu denken, maar doordat hij achterop zat en de hele tijd tegen de rugzak aanduwde was de waterfles open gegaan en leeg gelopen, shiek hé.
En zegt, ik doe dit nooit meer, niks gewend, hihihi

's-avonds hebben we een barbeque en een show en na afloop gaan we sterren kijken, we zien alleen maar de kraters van de maan en geen ster tezien.

Om 20.30uur zijn we terug in het hotel en nemen meteen een douche, we zijn net zandmannetjes.

En vallen meteen in slaap, het was een vermoeide en hete dag.

maandag 23 juli 2012

TERUG IN EGYPTE

Eindelijk weer terug in Egype, al is het maart voor een weekje, maar dat zal ons goed doen.

We zijn zaterdag-avond om 23uur thuis vertrokken met de auto naar Köln, de rit viel goed mee er was weinig verkeer op de baan.

Na ons te hebben ingeshekt vertrekt ons vliegtuig om 2.25uur richting Egypte.

Voor Karel is dit zijn eerste vlucht en het gaat allemaal goed, heeft me niet blauw geknepen.

Natuurlijk val ik zoals gewoonlijk in slaap en word weer eens wakker bij de landing, wat doet je dat goed als je uitstapt en je voelt die warmte en de ZON.

Om 8uur zijn we in het hotel en we mogen pas tegen 12uur gaan eten, maar ik zeg hem dat we honger hebben en dat we de hele nacht gevlogen hebben en we krijgen eerder onze polsbandjes, dus op naar het restaurant en eten.

Om 14uur krijgen we de sleutel van onze hotel kamer en kunnen we eindelijk eens gaan douchen, na al die tijd op de stoel te liggen op het terras.

We vallen natuurlijk ook in slaap en hadden de wekker gezet om 18uur om maar weer eens tegaan eten en hadden met Tiny afgesproken om 21uur in de orange cafe.

Eerst nog eventjes na de taxfree winkel want Tiny wilde inkopen doen en Tinneke en Abdoe waren er ook bij, voor de rest was het rustig in de orange bar.

In het hotel zijn we over gegaan op PINK, staat toch veel beter bij ons, nu hebben we tenminste gratis internet en verse orange sap en koffie op de kamer en de laatste dag hoeven we pas om 15uur van de kamer af, dat komt ook alweer beter uit.

We willen de quad safari gaan doen en volgens de brief komt iemand van alltours om 10.30uur in het hotel, dus niet, ze zijn modern geworden het gaat nu via mail, nu maar hopen dat dit goed gaat.