maandag 25 april 2011

VROLIJK PASEN

heb deze week mijn andere auto gekregen, nou hij wilde me demonstreren hoe het alarm werkte want we hebben een open dak.

Natuurlijk werkte het niet, maar omdat hij zovaak op het knopje gedrukt had kregen we het koffer niet meer open.

Na lang eraan gepruts te hebben geven ze het op en bestellen ze een nieuw motertje hiervoor.

ik kom op de camping en demonstreer het Bruno en wat blijkt het alarm doet het en het koffer gaat ook gewoon hele tijd open.

alleen heb ik een ander probleem weet niet hoe de achterruit wisser werkt, dat heb ik weer.

Ook waren we deze week in Weert en we gaan bij KPN naar binnen voor een internet stick.

We vragen de goede verkoper 2 maal of het ook in België werkt, en hij verzekert ons dat het daar ook werkt, geen enkel probleem.

Dus wij blij terug naar de camping en Bruno gaat het meteen uit proberen en ja, het werkt.

dus ik meteen installeren op mijn computer en mijn post nakijken, eindelijk kunnen we nu eens op ons gemak alles doen.

Wat denk je, we krijgen meteen een melding dat we aan het bedrag zijn, dus meteen de service lijn gebeld en daar krijg ik te horen dat het in het buitenland 2€ per GB kost.

Meteen de dag erna terug gegaan en alles terug gebracht en het abonnement op gezegd,
hier zijn ze nog gekker dan in Egypte.

Kreeg ook nog een mail van Tiny dat het allemaal nog niet zogoed gaat in Egypte, er waren demonstratie's in Hurghada en ze riepen daar leuzen van alle buitenlanders eruit want ze nemen onze baan af, ergens klopt het wel maar zelf kunnen ze het niet zonder de Europianen.

En er worden ook geen werk vergunningen meer afgeven, waar gaat dit naar toe.

De grote winkelstraat hebben ze helemaal open gebroken en de meeste winkels zijn gesloten omdat de mensen er niet meer kunnen lopen en Egypte kenende kan dit ook wel nog een tijdje duren.

Heb haar een mail terug gestuurd dat ze voorzichtig moet en dat ze altijd welkom is bij ons op de camping.

Voor de rest wil ik iedereen een Vrolijk Pasen toewensen van hieruit.

zondag 17 april 2011

VERVOLG NEDERLAND

Nou, eigenlijk is er nog niet veel veranderd de laatste 2 weken.

Al mijn sollicitaties zijn afgewezen en ik hoor ze nog zeggen op het UWV dat ik op zijn minst binnen 2 weken werk had, mooi niet.

De vorige week hebben we een gesprek gehad met de eigenaar van de camping voor eventuele werkzaamheden in de kantine en hij zou ons op het einde van de week of aan het begin van deze week iets laten weten.

Wat denk je, ga deze week maar eens vragen of er al iets bekend is, blijkt hij op vakantie tezijn naar Mexico en komen dit weekend terug.

We proberen ons de hele week maar bezig tehouden op de camping en er zoveel mogelijk maar van te genieten, wat willen we anders.

De komende week krijg ik een andere auto, want na het gebruik van veeeeeeeeeel benzine heeft hij nu ook een probleem met de olie van de stuurbekrachtiging.

Ben gisteren gaan kijken naar de auto maar kon nog niet veel zien want ze hadden hem op de brug staan voor onderhoud.

Het is in ieder geval een volkswagen golf en de kleur is gras groen, kunnen we verstoppertje spelen als het gras twee kontjes hoog is.

Voor de rest maken we het er maar het beste van.

We missen Egypte wel vooral nu ik hoor dat er al 39 graden is, maar de berichten die we hier krijgen op de tv zien er niet zogoed uit, dus weten we eigenlijk nog steeds niet wat we moeten doen, hier blijven of terug.

Als ik weer wat meer nieuws heb laat ik het jullie wel weten.

vrijdag 1 april 2011

VERSLAG UIT NEDERLAND

Hé Hé, jullie zullen wel denken daar horen we niets meer van die twee die naar Nederland zijn gegaan.

Nou we hebben nog steeds geen internet omdat we op de camping zijn en we alleen maar internet krijgen met een jaar abonnement en we niet weten hoelang we daar nog zijn, vandaar.

Nou onze terug reis begon al goed toen we vertrokken op de luchthaven want Bruno zijn visum was verlopen en kwam dus niet gemakkelijk door de douane, moesten daar 150LE betalen, eigenlijk geen probleem, maar ze konden niet wisselen en wij hadden het niet klein, na een half uurtje mochten we verder.

Je moet je ook nog inchecken en de koffers worden gewogen, geen probleem want Tiny had de weegschaal meegenomen en we hadden precies het gewicht in de koffers, nou daar komt het dan we moesten ook de handbagage wegen en daar zat natuurlijk teveel gewicht in, shit dat word bij betalen want nu hadden we 20kg teveel.

Voor we het vliegtuig in gingen werden we weer tegen gehouden en kregen een label aan onze handbagage en de crew moest beslissen of de bagage in het vliegtuig mee mocht of onder in het ruim, na daar ben ik het niet mee eens want het zijn onze laptops en mijn sjarowski en zeg hun dat hun verantwoording is als er iets mee gebeurd, maar we mochten het toch mee in nemen alleen hebben we de hele vlucht met de koffertjes tussen onze benen gezeten, wat dus niet gemakkelijk is maar we hebben het de gehele vlucht volgehouden.

We hadden een fly & rail ticket geboekt en bij onze aankomst in Frankfurt nemen we de ICE naar Aken, daar komt het volgende probleem alweer, omdat we het geboekt hebben via Tiny en zei het betaald heeft met haar credit-kaart en wij deze niet in onze bezit hadden moesten we de trein kontant betalen, na een hele discussie heb je niet veel optie’s , betalen of uitstappen, dus betalen en dan maar weer zien hoe het teveel betaalde geld terug krijgen van Condor.

Op het station werden we opgehaald door Patrick, Nadja en Willy die daar klaar stonden met de winterjassen.

Na een korte overnachting bij Nettie en Willy en een goed Nederlands ontbijt worden we naar de camping in België gebracht waar we bijna een week gezeten hebben zonder auto.

Toen we eindelijk vervoer hadden op naar Maastricht om ons in te laten schrijven in de gemeente, waar we een afspraak moesten maken, eindelijk dat is geregeld en nu wachten op de brief van de gemeente , maar de carnaval valt erin dus kan het iets langer duren, na een weekje bel ik toch maar eens naar de gemeente en dan krijg je te horen dat het nog een tijdje kan duren omdat we van het buitenland komen.

Hoera we hebben de brief al gekregen en we zijn ingeschreven.

De vorige week zijn we naar het werkplein geweest in Maastricht, hier zit nu de UWV en de Sociale dienst bij elkaar, en ik ga eens vragen hoe het zit met een uitkering want we zitten hier zonder geld.

Na twee en half uur gezeten daar te hebben en alles te hebben aangevraagd maken ze 2 nieuwe afspraken met ons, eentje voor afgelopen dinsdag voor een werkgesprek en eentje voor Vrijdag voor een inkomensgesprek.

Dus Dinsdag morgen vroeg op en naar Maastricht waar we moesten zijn om 8.45uur.
We hebben een gesprek met 2 dames dat van korte duur is, omdat zei ons vertellen hoe het in zijn werk gaat als je een uitkering aanvraagt.

Je komt in een molen terecht en moesten meteen de volgende dag gaan werken bij de MTB, stickertjes plakken of papier prikken, dat is een project van negen weken en van daaruit word dan gekeken of je een uitkering krijgt en je moest een cursus volgen van 6 uur.

Dacht het toch van niet.

En volgens de Dames was het ook beter dat we dit niet deden, want volgens hun moest het geen probleem zijn om binnen 2 weken werk te vinden.

Dat word dus volop solliciteren en het maak ons niet uit welk werk of waar.

Dus Expact die nog in het buitenland zijn en terug willen naar Nederland weet waar aan je begint, ze zeggen van Egypte dat het corrupt is maar hier is het nog erger, we vragen ons eigenlijk af wat we hier nog doen en Nederlander zijn, want voor hun eigen volk doen ze niets, kijk maar weer eens de situatie in Japan en Libië waar ze ook niets doen voor de Expact.

Eigenlijk schaam ik me nog om Nederlander te zijn.

Maarja, hadden we ook maar onze boerka moeten meenemen.