zondag 25 april 2010

DE ÉÉRSTE LEKKE BAND


zaterdag 24 april.

vanmorgen belt Walter mij op of ik de gast kon gaan ophalen in het hotel want zei hadden 2 lekke banden.

Geen probleem, want Bruno gaat ook mee want de gast doet vandaag haar rescue-curcus en hij mag het slacht offer spelen.

Onderweg naar het hotel hoor ik een vreemd geluid aan de auto maar Bruno hoort niets.

Aan het duikcentrum aangekomen zie ik een grote nagel in de band steken en zeg al meteen, als we later terug komen staat hij leeg.

Dat word dus bandje verwisselen, zogoed als we kunnen doen we dat en gaan er meteen voor om hem te laten repareren, wat blijkt 2 gaatjes in de band.

Na één uurtje gezellig op het bankje met zijn tweeën gewacht te hebben is deze weer gemaakt en word hij mooi voor ons weer omgewisseld met de reserve band.

En nu maar weer afwachten wanneer het weer gebeurd, maar tot nu toe mogen we niet klagen voor de éérste keer zolang we de auto al hebben.

vrijdag 23 april 2010

ILLEGALE STROOM

Dinsdag 20 april 2010.

Vandaag kom ik thuis, nadat ik mijn auto eens een grondige poets buurt heb gegeven op het duik centrum, tot de ontdekking dat er geen stroom is.

Niets nieuws hier in Egypte, gebeurt wel vaker.

Dus mijn boterhammetjes gemaakt en me lekker op het balkon gezet.

Toen ik me iets te drinken ging pakken bleek dat er water in de ijskast stond en de cola was helemaal lauw.

Bruno bellen, deze vertelde me dat de stroom was uit gevallen voor dat hij naar het werk ging, conclusie hele dag al geen stroom, vreemd

Zekeringen gekontroleerd, alles oke, dan de eigenaar bellen en die wist me al meteen te vertellen wat eraan de hand was.

We hadden illegale stroom en de elektriciteits bedrijf had ons afgesloten en moesten eerst 500L.E betalen voor de meter en we hadden weer stroom, mooooooiiiiiiiii

Bruno dan maar weer bellen, die vervolgens zijn baas belde waar wij het appartement van gehuurd hebben, wat er moest gebeuren.

Deze garandeerde hem dat hij de volgende dag deze 500L.E. ging betalen en dat de elektricien naar ons toe komt om ons weer aan te sluiten op de stroom.

Tot nu toe nog steeds stroom, maar geen meter, dus nog steeds illegaal

zondag 18 april 2010

GESPREK VAN DE DAG



Het is hier in Hurghada ook het gesprek van de dag door dat er geen vluchten mogelijk zijn in Europa door de vulkaan uit barsting in IJsland.

Er zijn hier ook veel toeristen gestrand en men roept altijd dat men langer wilt blijven en geen zin heeft om naar huis tegaan, maar als het dan zover is wilt iedereen toch naar huis om welke redenen dan ook.

En zoals het ernaar uit ziet gaat het volgens ons nog wel eventjes duren want er zijn al vliegtuig-maatschappijen die alles geannuleerd hebben tot woensdag.

Er gaan hier wel en komen vliegtuigen maar helaas de verkeerde mensen die we liever hier niet hebben, de RUSSEN.

hopelijk komt het snel tot een einde zodat iedereen weer veilig naar huis kan gaan en dat de mensen die geboekt hebben om naar hier toe tekomen ook kunnen komen, zodat er weer vers geld binnen komt (hihi) anders komen wij zelfs hier nog in de problemen.

TINY TERUG


Op vrijdag 9 april komt Tiny terug van Nederland waar ze 35dagen is geweest.

We hebben haar voor gesteld om haar op tehalen van de luchthaven, want dat is nu nog maar 5 minuten rijden voor ons.

Dus om 23,30uur op naar de luchthaven, daar stonden we dan, want ze zei dat ze het wel tegek zou vinden als we daar stonden met een bordje met haar naam daarop, want dat had ze nog nooit mee gemaakt, dus zo gezegd zo gedaan.

Ze moest natuurlijk wel lachen toen ze ons zag.

Haar eerste koffer had ze snel gekregen maar de tweede bleef uit, plotseling stopt de band en er komen geen koffers meer.

Na 15 minuten gewacht te hebben blijkt dat de rest van de koffers in een andere terminal staan, echt weer Egypten.

We zouden maar zeggen het komt door de uit breiding van de luchthaven, want wij konden ons niet meer terug daar, maar daar en tegen zijn we er ook al meer dan een jaar en een half niet meer geweest.

NIEUWE BOOT


Ondanks onze eigen verhuizing zijn we ook nog eens verhuisd met het duikcentrum.

Dat zul je altijd hebben, alles tegelijk.

En we varen nu uit met een ander bootje, het is geen safariboot, die we gewend waren, maar een klein hard aan renovatie toe bootje.

Maar ondanks alles valt het mee, het is klein maar het eten is zeer goed en het personeel op de boot is zeer vriendelijk, nu nog een opknap beurt en het is een juweeltje.

De eerste dag toen we er mee zouden uitvaren zat Karin en ik te wachten dat het aankwam, het enigste wat we wisten dat het blauw was en 18 meter.

Toen het bootje aan kwam bleek al heel snel dat ze zich vergist hadden in het meten, het is niet 18meter lang, maar 18meter rond, waarschijnlijk de meetlat verkeerd gehouden.

VERHUIZING


Op dinsdag 30 maart zijn we verhuisd naar het nieuwe appartement.

Op zijn Egyptisch, alles word gestapelt op de puckup, en verhuizen.

Helaas heb ik er geen foto's van, kon het zelf niet aan zien.

Op nog geen drie uurtjes zijn we verhuisd en nu begint het werk, want het appartement is nog niet klaar en op dit moment nog steeds niet, moet nog van alles gebeuren.

Maar het begint er ergens op te lijken, doe de rest maar zelf want als je op de Egyptenaren moet wachten duurt het nog lang.

Nog steeds geen satelliet en heb met de eigenaar gebeld van de woning en die zegt er kan ook geen satelliet meer geplaats kan worden op het dak en er komt een gezamelijke, kosten 250L.E.

Maar nu komt de vraag, wanneer komt het er, niemand weet het, dus zolang dan maar DVD's kijken die we allemaal al 10 keer gezien hebben.