maandag 23 februari 2009

Bom aanslag Cairo


Bij een bomaanslag in Caïro (Egypte) is een 17-jarige toeriste uit Frankrijk om het leven gekomen. Zeker 22 anderen raakten gewond. Een man en een vrouw zijn gearresteerd. De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn medeleven naar de nabestaanden geuit.


De bom ontplofte gisteravond bij een bekend café in Khan el-Khalil, een wijk waar veel toeristen komen. Een 17-jarig meisje uit Frankrijk bezweek aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Onder de gewonden waren vijftien Fransen, een Duitser, drie Saoedi’s en drie Egyptenaren.

Arrestatie


De bom ontplofte in een plastic zak onder een bankje. Er werd een tweede bom gevonden, die gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht.
De aanslag is nog niet opgeëist. Wel arresteerde de politie een man en een vrouw.

Sarkozy

President Nicolas Sarkozy sprak zijn medeleven uit met de familie en andere nabestaanden van het slachtoffer. Het omgekomen meisje maakte deel uit van een groep van 54 jongeren. Vandaag zou de groep weer terugkeren naar Frankrijk.

Egypte werd in het verleden vaker getroffen door bomaanslagen waarbij toeristen om het leven kwamen. Sinds aanslagen in de badplaats Dahab in 2006 was het relatief rustig.

De schrik zit er natuurlijk weer goed in bij de toeristen, dit konden we net nog hebben, het is al reeds erg rustig hier door de crises en dan nu dat weer.

Geen opmerkingen: