zondag 23 november 2008

Eerste fooi



Ik heb vandaag mijn eerste fooi gekregen van een Rus, eindelijk gaat het eens de goede weg op het is niet veel maar het is een begin en een gekregen paard kijkt men niet in de bek.



Vandaag gedoken met de belgen het is een rustige dag verder en mooie duiken alleen jammer dat ik mijn camera niet bij me had had anders mooie foto's kunnen maken.

zaterdag 22 november 2008

Belgen

Zaterdag 22 november.
Joepie we hebben eindelijk eens duikers die meerdere dagen komen duiken en het zijn ook nog belgen van Leuven.
En ik mag ze al die dagen begeleiden en zorgen dat ze aangename duiken hebben want ze hebben al meer dan 3000 duiken op hun naam staan, dus eigenlijk kan ik nog iets van ze leren. hihi

Bruno heeft vandaag nog een aanbod gekregen om in een zaak manager te worden, het is een horeca zaak, hij kan het toch niet laten.
Maandag hoort hij hier meer over, we zijn benieuwd wat de bedoeling is het is een mooie zaak op een goede lokatie, alleen geen klanten ligt het grootste deel aan het personeel.

vrijdag 21 november 2008

vrije dag

vrijdag 21 november.
vandaag een vrijedag en tot 1.30uur geslapen,had het waarschijlijk hard nodig, maar ja je krijgt dus ook niets meer gedaan voor de rest van de dag.
dus lekker een rustige dag is ook wel eens lekker gewoon eens eventjes thuis.

alles op een dag

donderdag 20 november.
zo maak je een hele week niets mee en dan ineens alles op een dag.
vanmorgen was er een ruzie op de marina "waar de boten vanaf vertrekken" een lokale ruzie tussen het personeel van twee boten, gingen elkaar goed te lijf en de mensen vonden het wel leuk hebben het zelfs allemaal gefilmd.

voor het eerst zie ik een cruiseship liggen in de haven "de astor", is niet zo'n groot schip maar wist niet dat hier ook al deze schepen deden varen.

vanavond zijn we naar de oranjebar geweest want het is al weer de derde donderdag van de maand "wat vliegt hier de tijd", de dutch-avond die aan gepresenteerd word door de ambassade.
en wat blijkt we hebben tevens een feestje, christa is jarig en ze hebben alles versierd en krijgen van haar een buffet aangeboden, maar goed dat we nog niet gegeten hebben.

woensdag 19 november 2008

bewolking

woensdag 19 november.
het is vandaag de gehele dag bewolkt en zeer benauwd hier, als je dit weer hebt in nederland komt er meteen onweer van, hier zweet je je gewoon kapot.
het is de eerste keer dat het zo bewolkt is zolang we hier zijn, maar ja alles moet de eerste keer zijn.
bruno en angie zijn 2 dagen bezig geweest om de website helemaal in het nederlands te vertalen van www.pro-eg.com, en nu moet het nog gepubliceerd worden.

Tiny naar Nederland

maandag 17 november.
Tiny vertrekt vandaag voor een weekje naar nederland, ze heeft het wel nodig na alles wat er gebeurt is met paul, ze kan iedere steun gebruiken nu en heeft het eventjes gehad hier in egypte.
voor het weekend hebben ze een feestje voor haar georganiseerd en alle vrienden en bekenden komen dan bij elkaar "zal wel een dolle pret worden"

bruno heeft werk

zondag 16 november.
vannavond gaan we eten met tiny en angie bij winking Frog "want daar hadden we een etentje gewonnen voor 2".
en hebben ook een feestje want bruno heeft werk gevonden bij een makelaar in onroerend goed die appartementen doet verkopen in Egypte aan buitenlanders en gaat dit samen doen met angie.

Papa's beach

zaterdag 15 november.
tiny vraagt of we mee gaan schoppen maar we stranden bij Papa's beach in de nieuwe marina want daar is een feestje voor hun eerste half jaar bestaan en al de collega's en de bazin van tiny zijn ook daar.
dus van het shoppen komt weer niets terecht.

bruno's sollicitaties

vrijdag 14 november.
Bruno heeft al weer een paar sollicitaties verstuurd het wilt maar niet lukken voor hem om werk te vinden maar is ook bezig met angie voor werk, dus dan maar duimen dat het nu wel eens gaat lukken.
ik zelf lig al om 19.00uur in bed en heb door geslapen tot 6.00uur, had het waarschijnlijk nodig, heb toch een verkoudheid op gelopen maar voel me gelukkig al weer een stuk beter.

duikmuts

Donderdag 13 november.
vanavond een duikmuts gaan kopen want het is me te koud op het hoofd,"vooral de wind maakt het zo koud" als je steeds moet wachten op de introductie duikers aan de oppervlakte in het water loop al te snotteren en heb geen zin om ziek te worden.
voor de kosten hoef je het niet te laten kost 100 Egyptische pond of te wel 14,70€

Divers kwis-avond


woensdag 12 november.
vanavond gaan we naar Papa's2 in downtown voor de divers kwis-avond, deze word elke maand gehouden en eric heeft ons gevraagd of we ook komen.
we sluiten ons aan bij de groep van illios duikers "collega's van tiny" en het is er zeer gezellig alleen de vragen zijn wat moeilijk voor ons het lijkt wel of we niets weten, maar gelukkig weten zij veel en worden we toch nog 3e en winnen 11 glazen bier, wie moet deze nu gaan op drinken?
we kopen ook nog lootjes voor de tombola en winnen ook nog een etentje voor twee personen bij Winking Frog.
onze avond kan niet meer stuk.

volle maan


dinsdag 11 november.
heb vandaag met Sharon gedanst onder water want zei attendeerde me erop dat het de 11 van de 11 was en 's-avonds zien we ook nog een volle maan met een grote ring erom heen.
het carnavalsseizoen is begonnen.

we hebben Jacques een felicitatie gestuurd voor zijn verjaardag "want hij is morgen jarig" op de website van 't Kölke, hopelijk heeft hij het gelezen maar denk het niet zal hem wel niemand vertellen.

rustige dag duikcentrum

zondag 9 november.
vandaag gewoon werken maar niets te doen op het duikcentrum dus maar lekker aan het hotel blijven er staat geen enkele duik op voor vandaag dan maar de gratis try-dive doen in het zwembad.
toch nog 2 nederlanders weten over te halen die morgen aan hun open water cursus gaan doen, dus me toch nog nuttig gemaakt vandaag.

zaterdag 8 november 2008

Alweer een vrijedag

Zaterdag 8 november.
heb vandaag een verplichte vrijdag het is zeer rustig het lijkt wel of alle duikers lekker thuis blijven zitten en het is zo'n mooi weer hier, maar ja je doet er niets tegen.
dan maar vandaag het hele appartement poesten ben net klaar en wilde me gaan douchen en het water is alweer eens op hier raak je ook langzaam aan gewend dan maar weer wachten dat ze het zijn komen bij vullen en gaan ondertussen maar naar Tiny toe waar we eindedelijk eens een film kunnen zien.
alleen kun je bij hun geen hele film zien steeds als het spannend word zet Abdo een andere film op, maarja zo zie je tenminste nog verschillende films.

Divers Inn

Vrijdag 7 november.
vandaag ben ik maar met maar 1 duiker en 3 die cursus hebben dus gaan we mee met een andere boot bij de Divers Inn.
Essem doet de drie cursisten en bij Divers Inn hebben ze ook maar 2duikers dus gaan we maar gezellig met zijn allen en doe als tegenprestatie hun mee helpen het de introductie duiken.
een erg rustige dag vandaag lijkt wel of ik vakantie heb.
Bruno is bij Neckermann maar eens gaan vragen hoe het er mee is omdat hij verder niets meer gehoord heeft maar zij weten verder ook niets en heeft zich ondertussen ook maar laten inschrijven bij andere reis organisaties, maar het is afwachten het seizoen is zo goed als voorbij.

Afscheid nemen van Conny

Donderdag 6 november.
vanavond gaan we naar Conny toe het is haar laatste avond hier en zijn nog niet eens gaan kijken bij haar hoe haar appartement geworden is dat ze heeft gekocht hier.
het is er een drukste van jawelste angy met abdella,tiny met abdo,Ingrid en wij tweeën zijn daar en gaan maar lekker iets drinken met zijn allen en daarna is het afscheid nemen van haar er worden veel tranen gelaten maar 25 december komt ze weer terug voor een week.

Dolfijnen

woensdag 5 november.
het is zeer warm vandaag er staat geen wind maar zoals je het altijd zult hebben zijn we net uit water komt er een groep dolfijnen voorbij, dat is dus weer balen, maar je kunt niet altijd geluk hebben.

alles gaat mis

Dinsdag 4 november.
vandaag is zo'n dag dat alles mis gaat, vanmorgen is de as afgebroken van de pickup en moeten we meer dan een uur wachten dat de duikspullen arriveren op de boot en je gelooft het niet maar we zijn vandaag twee keer een oudere duitse man, die zeer fanatiek doet snorkelen, vergeten.
hij was zo fanatiek dat hij steeds tever weg ging van de boot en wij zonder hem vertrokken en moesten om keren om hem te zoeken, achteraf best wel leuk, maarja het zal je maar gebeuren hij moest er zelf mee lachen.

vrije dag

maandag 3 november.
eindelijk eens een dag vrij heb het wel eventjes nodig maar van uitslapen komt alweer niets, Bruno heeft om 11.00uur een afspraak bij Neckermann voor een gesprek daar en ga ik maar mee en ga dan maar in de tussen tijd ergens Internetten want het Internet werkt al weer eens niet en je kunt het overal gratis krijgen op straat, dan maar op deze manier.
heb veel post gekregen en ben er een hele tijd mee bezig dus gaat je vrije dag langzaam voorbij en nog niets anders kunnen doen.

La Gona

vrijdag 31 oktober.
vandaag gaan we met Connie "een oude duikvriendin van ons" naar La Gona.
La Gona is het klein venetië van Egypte waar je de sjiekere winkels kunt vinden en de duurdere jachten.
we hebben een busje gehuurd en Tiny en Abdo gaan ook mee word weer een gezellig avondje uit.
om 00.00uur hebben we patrick een sms gestuurd voor hem te feliciteren met zijn verjaardag wat later blijkt niet in dank word afgenomen, weet niet wat we hun misdaan hebben maar er word goed geroddeld door Carla en Patrick over ons, maarja het zal wel zo moeten zijn.

introductie duiken

maandag 27 oktober.
vandaag mijn eerste introductie duiken gedaan en het is redelijk goed gegaan mag ik wel zeggen voor de eerste keer tenminste geen klachten aan boord.
Bruno heeft ook een reactie terug gekregen van Tui en moet inderdaad terug naar nederland want hier ligt het hoofkantoor maar dat is niet te doen word een duur ritje.
ondertussen heeft hij ook gesolliciteerd bij Neckermann en nu maar weer afwachten wat ze hier zeggen.

op de boot

zaterdag 24 oktober.
vandaag eindelijk mee op de boot en mag ik de eerste duik gaan doen.
krijg eerst overal uitleg over de briefing en de uitrustingen klaar te maken voor de introductie duiken.
als gaat prima alleen bij de tweede duik heeft een duiker te weinig zuurstof en komt bij mij aan de fles hangen maar we moeten over een koraalrif heen duiken en zoals het moet zijn schieten we omhoog en komen we niet meer benenden, dat heb ik weer, we zijn toen maar aan de oppervlakte terug gezwommen.
Bruno heeft ook een eindelijk een reactie gekregen van Tui maar moet voor een dag terug naar nederland voor de selectie en dan weer voor een week voor de training dus heeft hij een mail terug gestuurd of het niet mogelijk is om het in Egypte te doen dus nu maar afwachten wat hier de reactie weer op is.