donderdag 30 december 2010

REGEN EN ONWEER


29 december 2010.

De weers-voorspellingen op het internet gaven het al een paar dagen aan dat het vandaag zeer slecht word met veel regen,dus dan maar voorzorg maatregelingen treffen en ik leg allemaal zandzakken voor de deur want je weet het maar nooit.

's-morgens ga ik gewoon naar mijn werk en ik zie het al bliksemen in de bergen en ben net op het duikcentrum of de eerste regen valt al uit de lucht.

Er word beslist dat we vandaag niet uitvaren, dus ik blijf met mijn cursisten op het centrum om dan nog wat aan de theorie tedoen.

's-middags komt er steeds meer wind en er komen ook steeds meer bedreigende wolken aan en jahoor om 17.00uur gaat het loos.

Toen ik thuis kwam was Bruno en Maria daar en we hebben ermaar een gezellige avond van gemaakt,later heb ik Maria terug naar huis gebracht.

Ik dacht natuurlijk weer slim tezijn door mijn auto ergens anders te parkeren waar hij zeker geen natte voeten zou krijgen.

De uitvoering was goed maar niet het idee want wat denk je we moesten natuurlijk naar de auto lopen en wij hadden nu natte voeten want onze schoenen bleven gewoon staan in de modder.

Maar ondanks alles is het overal mee gevallen, want ze hadden allemaal hun maatregelingen getroffen,dus de schade bleef nu beperkt en wie had dat verwacht, de 2de keer dit jaar, regen met onweer.

volgens mij hebben we nu het record verbroken in 2010.

zondag 12 december 2010

KOUD IN HURGHADA

Niet te geloven maar hier in Hurghada is het op dit moment koud.

Gisteren hebben we in de middag veel bewolking gekregen en ze spraken zelfs van regen.

Het Steigenberger hotel had zelfs de zand zakken voor de deuren gelegd, niet dat de zee hoog komt te staan maar voor het regen water, want afvoer kennen ze hier niet.

Bruno had ook een mail gekregen van Orascom dat het gaat regen en dat ze voorzorg maatregelingen moeten treffen.

'S-avonds kregen we veel wind met de daarbij behorende zand en de regen bleef uit.

Vandaag staat er nog altijd veel wind en de zon laat het ook al afweten door de zand in de lucht, maar we mochten toch uitvaren met de boten.

Het was koud zelfs de jongens op de boot liepen met de ijsmutsen op en de handschoenen aan.

de hoogste temperatuur vandaag was 19 graden.

In de zee was het goed, lekker warm en geen stroming, dus lekker kunnen duiken.

De voorspellingen voor deze week zijn dat de temperatuur een beetje omhoog gaat naar 25 graden en de wind gaat liggen, maar is maar voor korte duur, zaterdag verwachten ze alweer veel wind.

We zullen zien, want hier kan het weer elk uur veranderen.

maandag 6 december 2010

SINT IN ORANGE CAFE


Zondag 5 December 2010.

Vol verwachting zitten er veel kinderen te wachten op Sinterklaas want deze komt vandaag om 18.00uur aan in het Orange Café.

De opkomst is groot en het is er weer een gezellige boel.

Ondanks het drukke programma en alle commotie om hem had hij toch nog tijd gevonden om de kinderen hier in Hurghada te bezoeken.

zelfs de grote kinderen konden niet meer wachten door de spanning en sprongen zelfs spontaan op zijn schoot en de hoofdpiet had er veel moeite mee om iedereen te kalmeren.

Iedereen kreeg iets lekkers van de Sint.

helaas moest hij ons weer na een uurtje verlaten en zijn tocht weer voor zetten naar Spanje.

Nu moeten we weer een jaartje wachten, want dan komt hij ons weer bezoeken, dat heeft hij beloofd.